Home Vernostné programy Vernostné programy mimo troch globálnych aliancii

Vernostné programy mimo troch globálnych aliancii

by Karol
5 komentárov

Kúpili ste si letenku s niektorou menšou leteckou spoločnosťou mimo Európy, s ktorou možno už nikdy viac nebudete mať možnosť cestovať? Ako neprísť o vaše míle a ktoré vernostné programy môžete využiť?

Väčšina veľkých leteckých spoločností je združených v niektorej z troch globálnych leteckých aliancii (Star Alliance, OneWorld a SkyTeam).
Ak cestujete s európskou leteckou spoločnosťou a ste členom všetkých troch aliancii, nemali by ste mať žiadnu dilemu kam pripísať vaše míle.
Čo ale v prípade ak letíte so spoločnosťami ako Oman Air, Hainan Airlines, Jetblue, alebo Air Mauritius?

Tri zaujímavé vernostné programy, ktoré spolupracujú s mnohými “nazaradenými” leteckými spoločnosťami sú od Etihad Airways, Alaska Airlines a Emirates. Pri všetkých troch vernostných programoch budete môcť nielen získavať míle za lety iných spoločností, ale tiež budete mať možnosť vymeniť míle za letenku na palubách týchto spoločností.

Etihad Guest

Partnerské letecké spoločnosti:

Etihad Guest

Etihah Guest ponúka asi najlepšiu hodnotu za vaše míle pri letoch s Czech Airlines medzi Prahou a Seoulom. Za jednosmernú letenku budete potrebovať len 12800 míľ v ekonomickej triede a 25600 míľ v biznis triede. Pri väčšine iných vernostných programoch budete potrebovať na let medzi Európou a Áziou minimálne troj až štvornásobkoch týchto míľ.

Podrobnejšie informácie ako využiť Etihad Guest míle na lety do Seoulu môžete nájsť v tomto článku: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/04/etihad-guest-bonus-pri-kupe-mil-seoul-12800-mil/

Alaska Airlines Mileage Plan

Partnerské letecké spoločnosti:

Alaska Airlines Mileage Plan

Aktualizácia: od 1.7.2019 sa partnerskou leteckou spoločnosťou Alaska Airlines stane aj najväčšia izrealská letecká spoločnosť El Al.

Aktualizácia: Alaska Airlines vstúpili do Oneworld, ale ich vernostný program stále spolupracuje s mnohými nezaradenými leteckými spoločnosťami.

Emirates Skywards

Partnerské letecké spoločnosti:

Air Mauritius, Alaska Airlines, Copa Airlines, Easyjet, Gol, Japan Airlines, JetBlue, Jetstar, Korean Air, Malaysia Airlines, Qantas, S7 Airlines, South African Airlines, TAP Portugal.

Záver

Ak budete napríklad letieť len na krátkom vnútroštátnom lete na Filipínach, alebo v Číne, určite sa vám neoplatí registrovať v novom vernostnom programe. Ak by ste ale cestovali do vzdialenejšej destinácie, množstvo míľ za váš let už môže byť zaujímavé. Bolo by škoda prísť o tieto míle. Napríklad za môj posledný spiatočný let s Oman Air v biznis triede z Jakarty do Zürichu som v Etihad Guest dostal dostatok míľ na ďalšiu spiatočnú letenku medzi Európou a Áziou v ekonomickej triede.

5 komentárov

Súvisiace články

5 komentárov

Etihad Guest bonus pri kúpe míľ. Seoul 12800 míľ - Dvere sveta dokorán 7. mája 2019 - 11:01

[…] Vernostné programy […]

Reply
Biznis trieda do Ázie 967€, Premium economy 446€ - Dvere sveta dokorán 20. júna 2019 - 23:37

[…] Vernostné programy […]

Reply
Oneworld: dvaja noví členovia a odchod LATAM - Dvere sveta dokorán 16. februára 2020 - 13:43

[…] Tento týždeň bolo tiež oznámené, že v lete 2021 by do Oneworld mala vstúpiť aj Alaska Airlines. Po American Airlines bude druhou severomerickou leteckou spoločnosťou v aliancii. Alaska Airlines má zaujímavý vernostný program, do ktorého možno zbierať míle na letoch mnohých leteckých spoločností nezaradených vo veľkých alianciách. […]

Reply
Ako si vybrať ideálny vernostný program aeroliniek - Dvere sveta dokorán 11. septembra 2020 - 8:56

[…] spoločností. Jednými z tých najväčších sú Emirates, Etihad Airways, alebo Hainan Airlines. Vernostné programy týchto leteckých spoločností tiež spolupracujú s ďalšími nezaradenými spoločnosťami. Napríklad míle za let s Oman Air […]

Reply
Air Serbia biznis trieda: New York z ExJuhoslávie za 1000€ - Dvere sveta dokorán 13. mája 2021 - 16:42

[…] Rezervačná trieda W. Air Serbia nepatrí do žiadnej z troch veľkých svetových aliancií leteckých spoločností. Míle za ich lety je ale možné pridávať do vernostného programu Etihad Guest, kde za túto rezervačnú triedu dostanete minimálne 110% míľ a do programu MilleMiglia od Alitalia, v ktorom dostanete minimálne 175% míľ. O vernostnom programe Etihad Guest a dalších vernostných programoch veľkých leteckých spoločností mimo troch veľkých aliancií som už písal v tomto blogu. […]

Reply

Leave a Comment