Home Letecké spoločnosti Recenzia: Qatar Airways biznis trieda Airbus A350 Viedeň – Doha

Recenzia: Qatar Airways biznis trieda Airbus A350 Viedeň – Doha

by Karol
10 komentárov

Recenzia biznis triedy Qatar Airways na Airbus A350 z Viedne do Dohy.

Qatar Airways prevádzkujú svoje lety do Viedne väčšinou na lietadlách Airbus A350, Boeing 787 a Airbus A320. Ak by som mal možnosť, určite by som sa snažil letieť buď n A350ke, alebo na Boeing 787. Aj keď Airbusy A320 nasadzované do Viedne by mali mať lie-flat sedadlá, tieto sedadlá nezaručujú všetkým pasažierom priamy prístup do uličky. Pre väčší komfort na palube sa preto radšej týmto lietadlám vyhnite.

Moja recenzia: Qatar Airways Airbus A320/ A321 biznis trieda

Qatar Airways Boeing 787-9: nový typ sedadiel v biznis triede

Qatar Airways Airbus A350 sedadlá

Sedadlá na Airbus A350

Airbus A350 je vo všeobecnosti moje najobľúbenejšie lietadlo. Steny A350 sú oproti iným typom lietadiel vyššie a menej zaoblené. Qatar Airways k tomu v biznis triede vôbec nemá odkladací priestor na batožinu nad sedadlami v strede kabíny a celý priestor biznis triedy tak pôsobí veľmi otvorene.

Qatar Airways má na A350kách takzvané reverse herringbone sedadlá, z ktorých má každý pasažier priamy prístup do uličky. Tieto sedadlá sú veľmi pohodlné na oddych a aj pri spánku. Sedadlo má veľa odkladacieho priestoru či už priamo na odkladacej doske, alebo v skrinkách po oboch stranách sedadla. Na dlhších letoch na Airbus A350 dostanete ešte aj matrac na sedadlo, ktorý môžete využiť pri spánku. Sedadlo je ale pohodlné a mäkké aj bez tohto matracu. Pri mojom najdlhšom lete s Airbus A350 z Dohy do New Yorku som v tomto sedadle bez jediného prebudenia spal 8 hodín.

Na niektorých Airbus A350 majú Qatar airways inštalované takzvané Qsuite sedadlá s posuvnými deverami. Jedná sa o jedny z najlepších sedadiel v biznis triede na svete. Tieto lietadlá ale skoro nikdy nenájdete na letoch z Dohy do Viedne.

Qsuite. Ako letieť v najlepšej biznis triede na svete

Inflight entertainment

Inflight entertainment systém budete môcť ovládať priamo na obrazovke, alebo pomocou diaľkového ovládača. Obrazovka je veľká a s dobrým rozlíšením. Výber filmov a TV programov možno nie je až taký rozsiahli ako v prípade Emirates, ale ponuku považujem za veľmi dobrú. Ak nelietate s Qatar Airways každý mesiac, tak určite nebudete mať problém s výberom filmov.

Palubný personál

Z blízkovýchodných leteckých spoločností majú Qatar Airways podľa môjho názoru najlepší palubný personál. Pri letoch s Qatar Airways sa mi nikdy nestalo, že by som natrafil na lenivého stevarda/ stevardku. Na akúkoľvek požiadavku reagujú vždy veľmi promtne. Mám pocit ako keby mali kabínu lietadla stále pod kontrolou aj keď ich nevidíte. Ak zobudíte po dlhšom spánku, veľmi rýchlo sa prídu opýtať či vám môžu niečo doniesť.

Strava

Qatar Airways A350 business class

Qatar Airways majú koncept “dine on demand”. Znamená to, že si môžete objednať čokoľvek z jedálneho lístka kedykoľvek počas letu. Takáto organizácia je veľmi náročná pre palubný personál, ale pre pasažierov je výborné, keď sa môžu sami rozhodnúť kedy chcú jesť.

Celý proces servírovania je prepracovaný do detailu. Každé jedlo je zvlášť donesené bez používania podnosov a s každým chodom dostanete nový príbor. Počas celej večere máte skôr pocit ako by ste boli vo veľmi drahej reštaurácií a nie na palube lietadla.

Celkovo za stravu Qatar Airways by som dal 9 bodov z 10. Nie vždy je každé jedlo na 100 percent, ale príprava jedla na palube lietadiel nebude nikdy jednoduchá.

Aby ste mali lepší prehľad o ponúkaných jedlách, zostavil som blog s fotografiami stravy z mojich letov s Qatar Airways: Fotogaléria: catering Qatar Airways v biznis triede

Predjedlo
Hlavné jedlo
Dezert

Qatar Airways Airbus A350 biznis trieda zhrnutie

Môj let s Qatar Airways z Viedne do Dohy bol v každom ohľade vynikajúci a asi ťažko by som hľadal nejaký mínusový bod. Qatar Airways budú vždy mojou prvou voľbou pri cestovaní, pokiaľ budú mať v ponuke letenky za rozumnú cenu.

Qatar Airways Al Mourjan business class lounge Doha

10 komentárov

Súvisiace články

10 komentárov

Qatar Airways. Najlepšie business class sedadlá - Dvere sveta dokorán 30. mája 2019 - 18:21

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Aeroflot Sukhoi Superjet 100 - Dvere sveta dokorán 6. júla 2019 - 16:48

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Biznis trieda Oman Air. Porovnanie s Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 29. júla 2019 - 11:48

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qsuite. Ako letieť v najlepšej biznis triede na svete - Dvere sveta dokorán 28. augusta 2019 - 10:32

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qatar Airways biznis trieda Hong Kong 949€ - Dvere sveta dokorán 11. septembra 2019 - 18:04

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Katar, Omán, UAE: nedostupný Skype a WhatsApp - Dvere sveta dokorán 27. októbra 2019 - 12:53

[…] leteckými spoločnosťami. Moje dve najobľúbenejšie blízkovýchodné letecké spoločnosti sú Qatar Airways a Oman Air. Hlavne ich biznis produkty patria medzi jedny z najlepších na […]

Reply
Qatar Airways. Najlepšie business class sedadlá - Dvere sveta dokorán 25. novembra 2019 - 15:55

[…] Tieto sedadlá sa nazývajú reverse herringbone seats. Pri oknách je jedno samostatné sedadlo a v strede sú ďalšie dve sedadlá. Sedadlá smerujú k oknu pod zhruba 45 stupňovým uhlom. Ak neviete nájsť let s Qsuite, tieto sedadlá predstavujú druhú najlepšiu biznis triedu na palubách Qatar Airways. Recenzia biznis triedy Qatar Airways Airbus A350. […]

Reply
Tokio z Viedne: biznis trieda s Qatar Airways 1650€ - Dvere sveta dokorán 23. januára 2020 - 13:02

[…] a Dohou je vo väčšine prípadov s Airbus A320, alebo Airbus A350. Odporúčal by som let s Airbus A350 (recenzia), ktorý má lepšie sedadlá v biznis triede ako Airbus A320. Let z Dohy do Tokia je vo […]

Reply
Povinné rúška a ochranné štíty pri letoch s Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 2. júla 2020 - 20:07

[…] Qatar Airways Airbus A350 biznis trieda […]

Reply
Biznis Qatar Airways: Budapešť - Bangkok 1320€ - Dvere sveta dokorán 29. januára 2021 - 22:28

[…] z Budapešti do Dohy je na Airbus A330 (moja recenzia tu), alebo na Boeing 787 (moja recenzia biznis triedy Airbus A350, ktoré má identické sedadlá ako Boeing 787). Celkovo majú Qatar Airways na Boeing 787 lepšie […]

Reply

Leave a Comment