Home Letecké spoločnosti Malaysia Airlines Business and First class lounge

Malaysia Airlines Business and First class lounge

by Karol
2 komentáre

Golden Lounge je oficiálny názov, ktorý Malaysia Airlines používa na označenie Business and First Class lounge. Na letisku v Kuala Lumpure má Malaysia Airlines v medzinárodnom termináli dva biznis salóniky. Ak by ste mali čas, odporúčal by som návštevu salóniku v tzv. Satellite Building. Satellite Building je od regionálneho terminálu vzdialený len pár minút jazdy letiskovým vlakom. V tomto termináli nájdete okrem biznis salóniku aj salónik prvej triedy.

Malaysia Airlines Business Class Lounge

Okrem pasažierov cestujúcich v biznis triede majú do salónika prístup aj pasažieri s OneWorld Sapphire statusom cestujúci v ekonomickej triede s ktoroukoľvek leteckou spoločnosťou aliancie OneWorld.

Malaysia Airlines Business Class Lounge
Malaysia Airlines Business Class Lounge

Malaysia Airlines zhruba pred rokom prerobili všetky tri biznis salóniky na letisku v Kuala Lumpure a nové salóniky sú podstatným zlepšením oproti pôvodnému stavu. Dizajnovo sú veľmi vkusne zariadené s veľmi dobrým výhľadom na pristávaciu dráhu. Aj keď ráno a večer je v salóniku pomerne veľa ľudí, nikdy nie je problém nájsť miesto na sedenie. Jediným problémom je, že pri takom množstve ľudí je vnútri pomerne veľký hluk.

Pozdĺž celého salónika je umiestnených niekoľko bufetov s občerstvením, kde môžete nájsť studené predjedlá, teplé jedlá, alebo ovocie. Mojím najobľúbenejším je pult, kde sú čerstvo pripravované tradičné malajzijské cestoviny. Celkovo je kvalita jedál a výber na dobrej úrovni. Ďalšia vec čo oceňujem je, že káva nie je z automatov, ale vám ju pripravia baristi. Pri vchode do salónika je ešte barová časť, v ktorej podávajú alkoholické nápoje.

Malaysia Airlines Business Class Lounge
Malaysia Airlines Business Class Lounge
Malaysia Airlines Business Class Lounge
Malaysia Airlines biznis salónik
Malaysia Airlines biznis salónik

V zadnej časti ešte je sleeping room s koženými sedačkami a WC so sprchami.

Malaysia Airlines First Class Lounge

Malaysia Airlines First Class Lounge

Hneď vedľa biznis salónika je aj salónik prvej triedy. Okrem pasažierov v prvej triede majú opäť prístup aj všetci pasažieri s OneWorld Emerald statusom bez rozdielu triedy, v ktorej cestujú.

Najväčšou výhodou First class lounge je, že sem má prístup podstatne menej ľudí a preto je tu veľmi ticho. Oba salóniky sú zariadené v podobnom štýle s tým rozdielom, že v tomto salóniku je reštauračná forma stolovania a jedlo si vyberáte z jedálneho lístka.

Malaysia Airlines First class lounge

Malaysia Airlines First Class Lounge
Malaysia Airlines First Class Lounge
Malaysia Airlines First Class Lounge

Celkovo je strava vo First class lounge OK, ale určite sa nevyrovná kvalite salónikov prvej triedy iných leteckých spoločností, kde je rozdiel v kvalite medzi biznis salónikom a First class lounge väčší. Za posledných šesť mesiacov som bol v tomto salóniku šesť krát a jedálny lístok bol pomerne málo obmeňovaný. Na rozdiel od biznis salónika v tejto časti je podávané aj šampanské.

Keďže je v tomto salóniku málo ľudí, je aj bufetová časť veľmi obmedzená. Napríklad ovocie je len v reštauračnej časti na objednávku. Z tohto dôvodu vždy, keď chcem niečo z bufetu, prejdem radšej priamo do biznis salónika.

First class lounge má tiež sleeping room a WC so sprchami. Ak by ste chceli využiť sleeping room, k dispozícii sú aj periny.

Malaysia Airlines lounge, sleeping room

Malaysia Airlines Business and Firs class lounge zhrnutie

Kvalita biznis salónika je veľmi solídna aj v porovnaní so salónikmi spoločností ako Cathay Pacific, alebo Japan Airlines. First class lounge je veľmi dobrý na oddych, ale jedálny lístok by mohol byť aktualizovaný častejšie.

Obe časti salónikov sú otvorené 24 hodín, ale v noci, keď tu nie sú skoro žiadni pasažieri, prebieha upratovanie priestorov.

Veľkou výhodou je, že salóniky môžete využiť aj po prílete. Na letisku v Kuala Lumpure neexistuje takzvaná sterilná zóna po prílete, kde sa priamo dostanete k emigračným prepážkam. Po vysadnutí z lietadla sa dostanete do časti, kde čakajú další pasažieri na odlet. Preto je možné využiť salóniky aj po prílete. Táto možnosť platí iba pre pasažierov Malaysia Airlines. Ostatný pasažieri OneWorld aliance tomto prípade nemajú možnosť vstupu. Podľa oficiálnych regulí Malaysia Airlines pasažieri z regionálnych letov by tiež nemali mať prístup po prílete. Keď som ale naposledy priletel z Bangladéša o 4 hodine ráno, pesonál ma bez problémov pustil dovnútra.

Ak ste cestujete s Malaysia Airlines v ekonomickej triede a nemáte vyšší status s OneWorld, malo by byť tiež možné zakúpiť si vstup do biznis salóniku priamo na letisku, alebo na internete.

Recenzia Malaysia Airlines biznis trieda v Airbus A330 na regionálnom lete: http://dveresvetadokoran.sk/2019/04/26/recenzia-malaysia-airlines-business-class/

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: Malaysia Airlines business class - Dvere sveta dokorán 23. mája 2019 - 17:09

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Asiana business class lounge, Seoul Incheon - Dvere sveta dokorán 27. septembra 2019 - 16:23

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment