Home Letecké spoločnosti Letiská poskytujúce výlety zadarmo pri prestupoch

Letiská poskytujúce výlety zadarmo pri prestupoch

by Karol
10 komentárov

Návšteva nového mesta pri dlhšom tranzite je podstatne zaujímavejšia ako dlhé hodiny strávené čakaním na letisku. Organizácia dopravy, alebo strach z nenámeho mesta ale môžu odradiť veľa ľudí od toho, aby opustili letiskovú halu. 5 veľkých svetových letísk teraz poskytuje za určitých podmienok výlety zadarmo pri prestupoch medzi dvoma letmi. Čo ešte uľahčí návštevu týchto miest je fakt, že ani do jednej z týchto krajín občania SR nepotrebujú víza.

Výlety zadarmo: Istanbul – Ataturk Airport

Využiť ponuku výletu zadarmo v Istanbule je možné iba ak cestujete s leteckou spoločnosťou Turkish Airlines. Dĺžka presadenia musí byť minimálne 6 hodín a maximálne 24 hodín. Na výber je niekoľko výletov, ktoré zahŕňajú najznámejšie pamiatky Istanbulu. Od 1. mája do 31. októbra je tiež možné zúčastniť sa večerného výletu loďou po Bospore. Rezervácia výletov je možná v príletovej hale medzinárodných letov. Viac informácií nájdete na web stránke Turkish Airlines.

Taipei – Taoyuan Airport

Taipei

Eva Air a China Airlines, dve najväčšie letecké spoločnosti na Taiwane lietajú z Taipei aj priamo do Viedne. V prípade, že dĺžka prestupu v Taipei je od 7 do 24 hodín, je možné využiť dva rôzne výlety zadarmo. Prvý výlet je priamo do Taipei, ktorý zahŕňa najznámejšie pamiatky mesta a druhý je po okolitých menších mestách. Zaregistrovať sa je možné dopredu cez formulár na internete, alebo priamo po príchode na letisko. Registrácia na letisku je v príletovej hale. Spojenie letiska Toayuan s centrom Taipei je veľmi dobré a rýchle a návštevu mesta nie je problém zorganizovať aj individuálne. Moje najobľúbenejšie menej navštevované miesta v Taipei.

Singapur – Changi Airport

Ak je doba presadania na letisku Changi v Singapure minimálne päť a pol hodiny, máte možnosť využiť jeden z dvoch výletov po meste. K dispozícii je takzvaný Heritage Tour, alebo City Sights Tour. Oba výlety trvajú 2,5 hodiny a je možné sa zúčastniť iba jedného z týchto dvoch výletov. Registrácia je v tranzitnej časti letiska, ešte pred pasovou kontrolou.

Výlety zadarmo: Seoul -Incheon Airport

Seoul

Pasažieri prestupujúci medzi dvoma medzinárodnými letmi v Soule majú možnosť si vybrať až z 9 rôznych výletov. Najkratší výlet, ktorý je v okolí letiska Incheon má dĺžku trvania iba jednu hodinu. Najdlhšie sú 5 hodinové výlety s návštevou najznámejších pamiatok Soulu. Maximálna dĺžka prestupu nemôže presiahnuť 24 hodín. Rezervácie je možné spraviť v tranzitnej časti letiska na Transit Tour desk.

Výlety zadarmo: Tokyo – Narita

Výlety z letiska Narita nie sú úplne zadarmo, lebo je nutné zaplatiť malý poplatok za mestskú dopravu. Letisko iba organizuje dobrovoľných sprievodcov, ktorí doprevádzajú turistov na trojhodinových výletoch v oblasti letiska Narita. Minimálna dĺžka prestupu je 5 hodín.

Doha – Hamad Airport

Doha

Výlety, ktoré poskytuje Qatar Airways nie sú zadarmo, ale stále ponúkajú pomerne dobrú hodnotu. Najkratší 2,5 hodinový výlet po Dohe stojí 75 QAR (18 €). Minimálna dĺžka prestupu je 5 hodín.

Letecké spoločnosti poskytujúce hotel zadarmo

Mnoho leteckých spoločností tiež ponúka ubytovanie a stravu zadarmo ak minimálna dĺžka prestupu presadzuje 6 až 8 hodín. Blog so zoznamom týchto leteckých spoločností.

10 komentárov

Súvisiace články

10 komentárov

Seychely, Maurícius biznis z Viedne 1494€ a ďalšie - Dvere sveta dokorán 2. júla 2019 - 18:27

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
China Airlines z Viedne biznis: Austrália, NZ 2227€ - Dvere sveta dokorán 26. júla 2019 - 8:05

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Biznis trieda Austrália a Nový Zéland od 1800€ - Dvere sveta dokorán 21. augusta 2019 - 11:37

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Lombok so Singapore Airlines v biznis triede 1350€ - Dvere sveta dokorán 20. septembra 2019 - 11:04

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Starlux: nová luxusná ázijská letecká spoločnosť - Dvere sveta dokorán 9. októbra 2019 - 17:27

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Letecké spoločnosti poskytujúce tranzitný hotel - Dvere sveta dokorán 18. decembra 2019 - 5:35

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Môj výber: Najlepšie letisko na svete. Nie je to Singapur - Dvere sveta dokorán 28. januára 2020 - 17:35

[…] Letisko v Soule a aj v Singapure tiež poskytujú výlety zadarmo pre tranzitných pasažierov. Viac informácií v tomto blogu. […]

Reply
Zľavnené ubytovanie so Singapore stopover holiday - Dvere sveta dokorán 26. februára 2020 - 16:53

[…] letov Scoot. Ak by ste mali v Singapure čas presadania kratší ako 24 hodín, môžete využiť ponuku na výlet zadarmo po meste. V tomto prípade nie je podstatné, ktorou leteckou spoločnosťou […]

Reply
Biznis trieda na Seychelly za 830 eur aj v lete 2021 - Dvere sveta dokorán 14. augusta 2020 - 17:08

[…] Turkish Airlines za normálnych okolností (mimo pandémie koronavírusu) poskytujú zadarmo kratšie výlety do mesta pri dlhšom tranzite v Istanbule. […]

Reply
Singapore Airlines biznis z Istanbulu do Indonézie 1160€ - Dvere sveta dokorán 4. apríla 2021 - 10:16

[…] Za normálnych okolností (mimopandemických) pri dlhších prestupových časoch poskytuje Singapurské letisko Changi zadarmo dva druhy výletov po Singapure pre tranzitných pasažierov. Pri letoch z Istanbulu do Jakarty sú ale dostupné a krátke jedno až dvojhodinové […]

Reply

Leave a Comment