Home Akciové letenky 5th Freedom Flights. KLM B777 biznis za 102€

5th Freedom Flights. KLM B777 biznis za 102€

by Karol
1 comment

5th Freedom Flights sú lety medzi dvoma letiskami, kde ani jedno z miest nie je domovským letiskom konkrétnej leteckej spoločnosti. Väčšinou sa jedná o predĺženie dlhšieho diaľkového letu do ďalšej destinácie. Na mnohých z týchto letov majú letecké spoločnosti povolenie na predaj leteniek a tieto lety sú často lacnejšie ako v prípade miestnych aerolínií.

Ďalšou výhodou je, že lety sú skoro vždy na wide body aircraft (veľké, medzikontinentálne lietadlá), ktoré sú podstatne pohodlnejšie ako menšie A320, alebo B737. Príkladom môže byť KLM, ktoré z Amsterdamu na Bali lieta s medzipristátím v Singapure. Jedinou nevýhodou týchto letov môžu byť zlé odletové a príletové časy.

Slovákmi najviac využívaný 5th Freedom Flight

Slovákmi asi najviac využívaným 5th Freedom flight je let Eva Air na trase z Viedne do Bangkoku. Tento let z Bangkoku pokračuje ďalej do Taipei, domovského letiska Eva Air.

5th Freedom Flights, Eva Air Vienna – Bangkok

Momentálne najlepší 5th Freedom Flight. KLM B777 v biznis triede za 102 eur

V súčasnosti najlepším 5th Freedom Flight musí byť let KLM z Kuala Lumpuru do Jakarty. Tento 2 hodinový let na Boeing B777 je momentálne možné rezervovať jednosmerne v ekonomickej triede za 34 eur a v biznis triede za 102 eur. 102 eur je výborná cena, kedže okrem šampanského a lie-flat bed dostanete aj prístup do biznis salónika a batožina bude vám bude prednostne doručená.

KLM tiež ponúka 5th Freedom Flights medzi Singapurom a Bali. Na týchto letoch je cena o niečo vyššia ako v prípade Kuala Lumpuru, ale stále predstavuje veľmi výhodnú alternatívu na tejto trase.

5 th Freedom Flights Južná Amerika

Jednosmerné letenky v Južnej Amerike sú často veľmi drahé a preto je najlepšie využiť 5th Freedom Flights, ktoré majú najnižšie ceny.

Emirates lieta z Rio de Janeira do Buenos Aires a Santiago de Chile.

Zo Sao Paula je možné letieť do Buenos Aires s Qatar Airways, Turkish Airlines, alebo Ethiopian Airlines. Letenky v biznis triede oproti ekonomickej na tejto trase nie sú veľmi výhodné. Ak by ste ale mali míle Oneworld aliancie, môžete vyskúšať na tejto trase skvelú Qsuite od Qatar Airways.

KLM ponúka 5th Freedom Flights medzi Buenos Aires a Santiago de Chile. Jednosmerné letenky na tejto trase sú príliš drahé, ale spiatočné letenky sú už podstatne zaujímavejšie.

Z Európy do USA: priamy let s Emirates, alebo Singapore Airlines

Air New Zealand London – Los Angeles

Ak by ste chceli vyskúšať let so Singapore Airlines, alebo Emirates a nechcete letieť do Ázie, existuje možnosť letieť s týmito leteckými spoločnosťami z Európy do USA.

Singapore Airlines lieta priamo z Frankfurtu do New Yorku. Emirates lieta z Milána a Atén tiež priamo do New Yorku.

Air New Zealand lieta z Londýna do Los Angeles.

Air China tiež lieta medzi Madridom a Sao Paulom, ale do Brazílie je možné sa dostať s lepšími leteckými spoločnostiach ako Air China.

Najzaujímavejším 5th Freedom Flight v rámci Európy je let Latam z Frankfurtu do Madridu. Tento let je na B787 s lie-flat sedadlom a spiatočnú letenku v biznis triede môžete kúpiť za 160 eur.

Austrália – Nový Zéland 5th Freedom Flights

China Airlines (Taiwanská spoločnosť) lieta na Airbus A350 z Brisbane do Aucklandu.

Zo Sydney do Aucklandu je možné letieť s Latam a do Christchurch s Emirates na A380.

Z Melbourne je možné letieť so Singapore Airlines do Wellingtonu na Boeing B777.

Singapore Airlines

Ázia 5th Freedom Flights

Najviac 5th Freedom Flights je možné nájsť v Ázii.

Ak neberiem do úvahy nízkonákladové letecké spoločnosti, najlacnejšie letenky medzi medzi Kuala Lumpurom a Bangkokom ponúkajú Royal Jordanian.

Na letoch medzi Bangkokom a Hong Kongom, alebo Singapurom a Kuala Lumpurom je tiež možné nájsť množstvo európskych a afrických leteckých spoločností. Na vymenovanie všetkých 5th Freedom Flights v Ázii by som musel napísať samostatný blog.

Nedá mi ale nespomenúť aspoň zopár ďalších podľa mňa veľmi zaujímavých 5th Freedom Flights. Väčšina Slovákov sa nikdy nedostane do Bhutánu, ale to ešte neznamená, že nemôžete letieť s bhutánskymi leteckými spoločnosťami. Druk Air a Bhutan Airlines lietajú priamo medzi Katmandu a Delhi a tiež medzi Bangkokom, Singapurom a Indiou.

Emirates 5th Freedom Flights

Zo všetkých leteckých spoločností má asi najviac 5th Freedom Flights Emirates. Okrem už vyššie spomenutých letov, sú podľa mňa najzaujímavejšie tieto spojenia:

Larnaka – Malta, Bali – Auckland, Bangkok – Hong Kong, Bangkok – Phnom Penh, Singapur – Melbourne, Singapore – Brisbane a Male -Colombo.

Ako ušetriť pri kúpe jednosmerných leteniek v niektorých mimo európskych krajinách: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Nové diaľkové dovolenkové destinácie Lufthansy - Dvere sveta dokorán 8. októbra 2020 - 21:57

[…] ale nebude možné kúpiť na trase medzi Mombasou a Zanzibarom, kedže Lufthansa nebude mať Fifth Freedom práva na lety medzi týmito dvoma africkými […]

Reply

Leave a Comment