Home Letecké spoločnosti Aeroflot Sukhoi Superjet 100

Aeroflot Sukhoi Superjet 100

by Karol
4 komentáre

Aeroflot je jednou z mála leteckých spočností lietajúcich so Sukhoi Superjet 100. Pokiaľ ale nie ste letecký nadšenec a je na výber, asi by som radšej odporučil let s Aeroflotom na palubách Airbusov a Boeingov. Jedným z dôvodov prečo je Sukhoi Superjet pomerne neúspešným programom je fakt, že sa tieto lietadlá často kazia. Z tohto dôvodu sa aj to malé množtvo nie ruských leteckých spoločností zbavilo týchto lietadiel, alebo sa ich aspoň snažia vyradiť z leteckého parku.

Aeroflot Sukhoi Superjet 100

Aeroflot, Sukhoi Suoerjet economy class

Sukhoi Superjet je regionálne lietadlo, ktorých má Aerofot 49 vo svojej flotile. Jeden ich stroj v máji tohto roka zhorel pri neúspešnom pristátí letu SU 1492. Aeroflot má v Sukhoi Superjet 12 miest v biznis triede a 75 v ekonomickej triede. Výhodou tohto lietadla je, že v ekonomickej triede je v jedom rade len 5 sedadiel. V biznis triede sú 4 sedadlá v jednom rade.

Aeroflot regionálna biznis trieda na Sukhoi Superjet

Aeroflot sú spolu s Turkish Airlines leteckými spoločnosťami s najlepšími sedadlami v biznis triede na európskych letoch. Ako jediné spoločnosti majú v lietadlách skutočné biznis sedadlá. Ostatné európske letecké spoločnosti len nechajú voľné stredné sedadlo, ale ináč sa ich sedadlá nijako nelíšia od ekonomickej triedy. V prípade Aerflotu, by som pre biznis pasažierov odporučil druhý, alebo tretí rad. V prvom rade nie je možnosť si úplne vystrieť nohy z dôvodu vzdialenosti steny od sedadla.

Aeroflot, Sukhoi Superjet business class

Aeroflot servis v biznis triede na regionálnom lete

Na mojom lete na Sukhoi Superjet z Varšavy do Moskvy mali na starosti biznis triedu dvaja ľudia z palubného personálu. Letuška bola veľmi príjemná, ale od jej mierne staršieho kolegu som počas celého letu nepočul ani jedno slovo. Predpokladám, že to bolo z dôvodu jeho neznalosti angličtiny. Ak som od neho niečo chcel, vždy za mnou poslal svoju kolegyňu.

Na moje prekvapenie bola strava obmedzená a porcie malé. Hlavné jedlo bolo len jedno a bez možnosti výberu. Cestoviny s kuracím mäsom a kešu orechmi boli veľmi mastné. Na dvojhodinový let to ale bolo postačujúce.

Aeroflot, regional business class meal

Záverečné zhodnotenie regionálneho letu s Aeroflotom

Hoci strava na palube lietadla nebola ideálna, ale na letoch do Moskvy je Aeroflot stále mojou najobľúbenejšou leteckou spoločnosťou. Kvalitné biznis sedadlá sú pre mňa oveľa dôležitejšie ako priemerná strava.

Recenzia biznis triedy Qatar Airways: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/17/qatar-airways-a350-business-class/

4 komentáre

Súvisiace články

4 komentáre

Mondrian, luxusné apartmány v centre Varšavy - Dvere sveta dokorán 10. júla 2019 - 12:32

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Aeroflot biznis trieda B777 z Moskvy do Seoulu - Dvere sveta dokorán 12. júla 2019 - 9:49

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Letisko Šeremetyevo transfer a business lounge - Dvere sveta dokorán 13. júla 2019 - 13:14

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Smutný stav európskej biznis triedy - Dvere sveta dokorán 28. apríla 2020 - 18:45

[…] Aeroflot Sukhoi Superjet 100 biznis trieda […]

Reply

Leave a Comment