Home Recenzie aerolínií Letisko Šeremetyevo transfer a business lounge

Letisko Šeremetyevo transfer a business lounge

by Karol
0 comment

Šeremetyevo je najväčším letiskom v Rusku a je základňou leteckej spoločnosti Aeroflot. Počas mojej cesty z Varšavy do Seoulu som strávil na letisku 4 hodiny. Prílet aj odlet v mojom prípade boli z terminálu D, ktorý je hlavným medzinárodným terminálom Aeroflotu.

Šeremetyevo transfer

Všetci pasažieri po prílete na Šeremetyevo musia prejsť kontrolou pasu (nie imigračnou kontrolou) a bezpečnostnou prehliadkou. Kedže som vysadal z lietadla prvý a na kontrolách neboli iní pasažieri, celý proces netrval viac ako minútu.

Šeremetyevo transfer zóna

Letisko Šeremetyevo sa zlepšilo oproti mojej poslednej návšteve spred pár rokov. Hoci bolo letisko v poobedňajších hodinách rušné, s miestom na sedadenie nebol problém. Terminál D má množstvo reštaurácií a kaviarní, ale ceny som vôbec nezaregistroval, kedže som išiel priamo do business lounge Aeroflotu.

Internet

Pasažieri v biznis salóniku sa pripadajú na ten istý internet ako v hlavnej hale. Internet bo rýchly a fungoval bez problémov, ale na prihlásenie budete potrebovať funkčné telefónne číslo. Po zadaní vášho telefónneho čísla budete vyzvaní na overenie čísla vytočením konkrétneho čísla. Odporúčal by som ale kliknúť na kolónku: iné formy overenia. Tu si môžete vybrať možnosť, že vaše číslo vytočí systém. Hovor nemusíte zdvihnúť, stačí si zapamätať posledné štyri čísla volaného telefónu, ktoré slúžia ako kód na prístup do internetu.

Šeremetyevo business class lounge

Sheremetyevo Aeroflot business lounge Moscow
Moscow lounge
Sheremetyevo St. Petersburg lounge
Šeremetyevo, St. Petersburg lounge

V terminály D je niekoľko nezávislých biznis salónikov a minimálne dva biznis salóniky Aeroflotu. Podľa názvu ale nezistíte, ktoré z nich patria Aeroflotu, kedže v názve nemajú meno leteckej spoločnosti. Mne sa podarilo objaviť dva: Moscow a St. Petersburg. Minimálne salónik Moscow môžu okrem pasažierov SkyTeam využiť aj držitelia Priority Pass a vstup je možný aj za poplatok.

Ak letíte so SkyTeam, odporučil by som vyhnúť sa salóniku Moscow a ísť priamo do St. Petersburg. Moscow je podstatne menší a v čase mojej návštevy bol problém nájsť miesto na sedenie.

Bufet bol v oboch salónikoch rovnaký a pozostával z polievok, rôznych šuniek, sendvičov, troch teplých jedál a dezertov. Z celého bufetu ma ale vôbec nič nelákalo a rozhodol som sa radšej počkať na večeru v lietadle.

V oboch salónikoch boli k dispozícii sprchy, ktoré boli čisté a podstatne lepšie ako pri mojej poslednej návšteve v roku 2014.

Šeremetyevo lounge
Šeremetyevo lounge
Šeremetyevo lounge

Letisko Šeremetyevo zhrnutie

Šeremetyevo nie je zlé letisko, ale určite by som tam nechcel stráviť viac ako 3-4 hodiny. Výhodou letiska je rýchly transfer, hlavne ak odlet a prílet je z toho istého terminálu.

Recenzia biznis triedy Aeroflot Boeing 777 Moskva – Seoul: http://dveresvetadokoran.sk/2019/07/12/aeroflot-biznis-trieda-b777-moskva-seoul/

Recenzia Aeroflot, regionálny let v biznis triede na Sukhoi Superjet: http://dveresvetadokoran.sk/2019/07/06/aeroflot-sukhoi-superjet-100/

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment