Home Akciové letenky Japonsko: zľavnené letenky s JAL a ANA

Japonsko: zľavnené letenky s JAL a ANA

by Karol
1 comment

JAL a ANA ponúkajú pre zahraničných návštevníkov Japonska zľavnené vnútroštátne letenky za fixnú cenu.

Vnútroštátna doprava v Japonsku je veľmi kvalitná a rýchla a nie vždy dáva zmysel cestovať letecky. Aj keď je autobusová doprava najlacnejšia, rýchlovlaky predstavujú asi najobľúbenejšiu formu prepravy u zahraničných návštevníkov. Oproti autobusom sú vlaky podstatne rýchlejšie a na rozdiel od letísk sú vlakové stanice vždy v centre mesta. Ak chcete navštíviť viac miest za kratší čas, určite sa oplatí kúpiť Japan Rail Pass.

Vnútroštátne letecká doprava v Japonsku

Ak sa ale potrebujete prepraviť v rámci Japonska len jednorázovo, alebo cestujete medzi dvoma ostrovmi, letecká doprava môže byť v tomto prípade najvýhodnejšia. Japonsko má niekoľko nízkonákladových leteckých spoločností, ktoré ponúkajú lacnejšie letenky ako dve najväčšie spoločnosti JAL (Japan Airlines) a ANA (All Nippon Airlines). Nevýhodou nízkonákladových leteckých spoločností je, že v Tokiu odlietajú z letiska Narita a v Osake z letiska Kansai, ktoré sú pomerne vzdialené od centra oboch miest. Väčšina vnútroštátnych letov JAL a ANA odlieta z letísk Haneda a Itami, ktoré sú bližšie k centru. Niekedy peniaze ušetrené na letenke s nízkonákladovou spoločnosťou miniete na dopravu na vzdialenejšie letisko.

JAL Japan Explorer Pass a ANA Experience Japan

ANA Japan Explorer Pass

Pre návštevníkov zo zahraničia s potvrdenou spiatočnou letenkou do Japonska ponúkajú JAL a ANA zľavnené vnútroštátne letenky. Tieto letenky je možné kúpiť na web stránkach týchto leteckých spoločností minimálne 72 hodín pred plánovaným odletom. K rezervácii zľavnených leteniek budete potrebovať číslo medzinárodnej letenky. Let do a z Japonska nemusí byť na palubách JAL a ANA lietadiel.

Výhodou týchto leteniek je, že ceny sú fixné. Letenky sú ale nerefundovateľné, nie je možná zmena dátumu odletu a upgrade do biznis triedy je možný až pri check in na letisku.

JAL Explorer Pass: https://www.world.jal.co.jp/world/en/japan_explorer_pass/lp/

ANA Experience Japan: https://www.ana.co.jp/en/us/promotions/share/experience_jp/

JAL, ANA pass cena

Cena leteniek je pri oboch leteckých spoločnostiach rovnaká. V rámci Hokkaida a pri odletoch z Tohoku regiónu je to 5400 JPY. Cena leteniek v rámci ostatných ostrovov je 7560 JPY. Letenky medzi jednotlivými ostrovmi súostrovia Okinawa stoja tiež 7560 jenov. Letenky na všetkých ostaných trasách stoja 10 800 JPY. Napríklad za 10 800 jenov môžete letieť z Tokia do Sappora, Fukuoky, alebo na Okinawu. Dostupnosť leteniek ale môže byť limitovaná, nie je garantované, že za túto cenu kúpite letenky na každom lete ANA, alebo JAL.

Ako ušetriť pri kúpe vnútroštátnych leteniek v niektorých krajinách mimo Európy: http://dveresvetadokoran.sk/2019/05/02/vnutrostatne-letenky-v-zahranici-trik-ako-usetrit/

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Japan Airlines 100 000 leteniek zadarmo! - Dvere sveta dokorán 28. decembra 2019 - 18:16

[…] Ak by ste tento rok plánovali cestu do Japonska, môžete využiť akciu Japan Airlines (JAL), pri ktorej môžete vyhrať jednu zo 100 000 vnútroštátnych leteniek zadarmo. Cestovať je možné v lete 2020. Ak by vám tieto termíny nevyhovovali, stále môžete využiť zľavnené letenky na vnútroštátnych letoch, ktoré Japan Airlines a All Nippon Airways ponúkajú pre zahraničných návštevníkov Japonska. Predchádzajúci blog s touto ponukou tu. […]

Reply

Leave a Comment