Home Cestovateľský blog NZeTA, nutná registrácia pri ceste na Nový Zéland

NZeTA, nutná registrácia pri ceste na Nový Zéland

by Karol
1 comment

Od 1. októbra 2019 budú musieť občania Slovenskej Republiky pred cestou na Nový Zéland požiadať o NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority).

NZeTA základne informácie

Podobne ako v prípade USA, Kanady a Austrálie, bude väčšina turistov z krajín s bezvízovým stykom musieť od 1. októbra 2019 pred príchodom na Nový Zéland vyplniť imigračný formulár NZeTA. Povolenie na cestu bude platné na viac vstupov počas obdobia dvoch rokov. Cena je 9 NZ$ pri použití bezplatnej aplikácie a 12NZ$ pri registrácii na web stránke.

Spracovanie žiadosti môže trvať od 10 minút až do 72 hodín. Predpokladám ale, že dĺžka spracovania sa bude skôr pohybovať v minútach ako v dňoch. Mobilné aplikácie k registrácii zatiaľ (4. augusta 2019) nie sú dostupné. Na registráciu je potrebný iba pas, kreditná, alebo debetná karta a e-mailová adresa.

Registrovať sa bude potrebné aj v prípade tranzitu do tretej krajiny cez letisko na Novom Zélande.

Registračná web stránka s podrobnejšími informáciami: https://www.immigration.govt.nz/new-zealand-visas/apply-for-a-visa/about-visa/nzeta

International Visitor Conservation and Tourism Levy

Od 1. júla 2019 musí väčšina návštevníkov Nového Zélandu zaplatiť aj Intenational Visitor Conservation and Tourism Levy (IVL). Poplatok má byť určený na rozvoj turizmu a ochranu prírody. Výška poplatku je 35 NZ$ a bude sa platiť spolu s NZeTA.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

India e-Visa. Znížené poplatky a nové pravidlá - Dvere sveta dokorán 22. augusta 2019 - 11:15

[…] Cestovateľské správy […]

Reply

Leave a Comment