Home Hotelové siete Dôvody prečo robím minimum rezervácii cez Airbnb

Dôvody prečo robím minimum rezervácii cez Airbnb

by Karol
0 comment

Airbnb je zaujimavá alternatíva k tradičným hotelom a v posledných rokoch sa stáva čoraz populárnejšou formou ubytovania.

Výhody Airbnb

Osobne je pre mňa najväčšou výhodou Airbnb oproti tradičným hotelom prítomnosť kuchyne vo väčšine prenajímaných priestorov. Aj keď nikdy pri mojich cestách nevarím, vždy je dobré mať priestor, kde si možem spraviť aspoň jednoduché raňajky. Napriek tejto výhode je menej ako 10% mojich rezervácii ubytovania cez Airbnb. Väčšinou využívam Airbnb iba v lokalitách, kde sú veľmi vysoké ceny hotelov. Príkladom môže byť moja cesta po Francúzskej Polynézii a Cook Islands, kde som nestrávil ani jednu noc v tradičných hoteloch. Vo väčšine prípadov ale podľa mňa nevýhody Airbnb prevažujú nad výhodami.

Check in a check out

Asi najväčšou nevýhodou Airbnb je fakt, že pri mnohých miestach pred check in, alebo po check out neexistuje možnosť uschovať si batožinu. Vo väčšine hotelov tiež ubytujú hostí aj pred oficiálnym check in časom ak je izba už dostupná. V prípade Airbnb je možnosť skoršieho ubytovania podstatne nižšia ako v hoteloch. Ak ste ubytovaní v hoteli a izba nie je pripravená, na recepcii sa vždy nájde miesto, kde je možné si oddýchnuť ak ste unavení z cesty.

Keď sa pokazia veci

Ak sa niečo pokazí v hoteli, môžete hneď kontaktovať recepciu o opravu. Ak aj oprava nie je možná, väčšinou sa vždy nájde voľná izba, kde sa budete môcť presťahovať. Pri Airbnb nemáte záruku ako rýchlo majiteľ bude vedieť zareagovať. Pri jednom z mojich pobytov majiteľ zabudol zaplatiť za internet. Ten (internet) bol znovu zapojený až po dvoch dňoch po mojej sťažnosti. V druhom prípade bol problém so splachovaním wc vyriešený až na druhý deň po mojom upozornení.

Rýchlosť komunikácie

Je tiež otázne ako rýchlo bude majiteľ schopný reagovať na vaše požiadavky. Určite nebude nikto dostupný 24 hodín denne na riešenie prípadných problémov. Pri jednom z mojich self check in mi majiteľ dal zlý PIN kód od vchodu do domu. Nasledujúce dve hodiny som potom strávil na ulici, kedže majiteľ nereagoval na moje správy a ani nedvíhal telefón .

Recenzie ubytovania na Airbnb

Recenzie ubytovania Airbnb sú menej objektívne ako v prípade hotelov. Je to podľa mňa spôsobené tým, že väčšina ľudí sa vyhne kritickým hodnoteniam, lebo prišli do osobného styku s majiteľom ubytovania. V prípade hotelov je väčšia anonymita a návštevníci skôr upozornia aj na nedostatky.

Upratovanie

Vo väčšine hotelov máte zaručené každodenné upratovanie izieb. V Airbnb sa mi stalo iba raz, že by bolo pravidelne poskytované upratovanie izby. Pri kratšom pobyte to určite nepredstavuje problém. Ak som však ubytovaný na jednom mieste viac dní, ocenil by som, ak by izba bola raz za čas uprataná.

Letecké spoločnosti poskytujúce ubytovanie zadarmo pri dlhších prestupoch: https://dveresvetadokoran.sk/2019/05/08/tranzitny-hotel/

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment