Home Cestovateľský blog India e-Visa. Znížené poplatky a nové pravidlá

India e-Visa. Znížené poplatky a nové pravidlá

by Karol
2 komentáre

India čoskoro zníži poplatky za e-Visa a tiež zavedie nové jednoročné a 5 ročné víza. Informácia odkedy budú nové pravidlá platné ešte nebola zverejnená, ale ak necestujete do Indie v najbližších 2-3 týždňoch, odporučil by som počkať s vybavovaním víz. Predpokladá sa, že nové ceny za e-visa budú aktuálne v najbližšej dobe.

India e-visa súčasný stav

Od roku 2014 je možné pri ceste do Indie využiť elektronické víza, pri ktorých sa vyhnete ceste na veľvyslanectvo. Požiadať o udelenie e-visa je možné 120 až 4 dni pred plánovaným príchodom do Indie. Víza sú platné na dva vstupy počas obdobia 60 dní. Poplatok za víza je 80 USD plus 2,5% za bankové poplatky. E-visa je ale možné využiť len na 28 určených letiskách a v piatich prístavoch. Z Indie je už možné vycestovať aj cez pozemné hraničné priechody.

Aj keď je formulár na víza príliš dlhý, celý proces vybavenia víz je pomerne jednoduchý a rýchly. Moja žiadosť o indické e-víza bola minulý rok vybavená do 24 hodín. Pred cestou na letisko si nezabudnite vytlačiť vaše e-víza.

Oficiálna stránka India e-visa

E-visa nové pravidlá

India, Hampi

Podľa nových pravidel by mala byť cena víz pri cestách do Indie počas nízkej turistickej sezóny v mesiacoch apríl až jún 10 USD. Pri cestách od júla do marca by cena za víza mala byť 25 USD. Platnosť víz by mala byť v tomto prípade 30 dní.

Podľa vyjadrenia indického ministra pre turizmus by mali byť tiež zavedené nové jednoročné a 5 ročné víza. Cena by mala byť 40 USD za jednoročné a 80 USD za 5 ročné víza.

Moja osobná skúsenosť s kupovaním lístka na indické vlaky na internete.

Dalšie zmeny nastávajú aj pri cestách na Nový Zéland. Od 1. októbra 2019 bude nutná takzvaná NZeTA registrácia pred cestou na Nový Zéland.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

India - ako kúpiť lístok na vlak cez internet - Dvere sveta dokorán 24. septembra 2019 - 18:55

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Nové zjednodušené elektronické víza do Ruska - Dvere sveta dokorán 11. februára 2020 - 15:28

[…] Cestovateľské správy […]

Reply

Leave a Comment