Home Recenzie aerolínií Asiana business class lounge, Seoul Incheon

Asiana business class lounge, Seoul Incheon

by Karol
1 comment

Asiana Airlines patrí do Star Aliance je druhou najväčšou kórejskou leteckou spoločnosťou. Prístup do Asiana business class lounge majú všetci pasažieri cestujúci v biznis triede na letoch Star Alliance a tiež držitelia Priority Pass cestujúci so Star Alliance. Aliancia Oneworld na letisku Incheon nemá vlastný biznis salónik a väčšina leteckých spoločností Oneworld využíva práve Asiana business class lounge. Hoci moja letenka s Cathay Pacific do Taipei bola v ekonomickej triede, so statusom Oneworld Emerald som mal tiež prístup do tohto biznis salónika.

Asiana business class lounge

Asiana Airlines má na letisku Incheon tri biznis salóniky. Ja som navštívil West business class lounge, ktorý sa nachádza hneď za pasovou kontrontrolou. Otváracia doba každého biznis salóniku je mierne odlišná, ale medzi 5:00 ráno a 0:30 v noci bude niektorý zo salónikov určite otvorený. Keď som o 7:30 ráno dorazil do biznis salónika, vnútri bolo najviac 5 ľudí. Pri mojom odchode o 8:30 sa počet ľudí mierne zvýšil, ale aj tak bolo celý priestor viac ako poloprázdny a vnútri panovalo veľmi kľudné prostredie. Dizajn salónika je moderný a patrí podľa mňa medzi jeden z najkrajších na svete. K celkovému pozitívnemu dojmu prispievajú aj veľké okná s výhľadom na pristávaciu dráhu. Celý biznis salónik pôsobí veľmi vzdušným, otvoreným dojmom s množstvom denného svetla.

Asiana business class lounge
Asiana business class lounge
Asiana business class lounge

Asiana business class lounge priestory

Hneď za recepciou sa nachádzajú WC a sprchy. Zvyšnú časť salónika tvorí jedna veľká miestnosť, ktorá je rozdelená na tri časti menšími prepážkami. V prvej časti sa nachádza pult s alko a nealko nápojmi a niekoľko stolov s kreslami a sedačkami. Strednú časť tvoria väčšinou v radoch zoradené individuálne kreslá. Poslednú tretiu časť tvorí bufetový pult a jedálenské stoly. Salónik je buď novootvorený, alebo nedávno zrekonštruovaný, lebo všetko je veľmi čisté a pôsobí novým dojmom.

Asiana business class lounge

Strava a nápoje

Jediné čo sa podľa mňa dá vytknúť Asiana business class lounge je strava. Na to, že Seoul Incheon je hlavná báza Asiana Airlines, je výber jedla dosť obmedzený. Určite zo salónika neodídete hladní, ale od takzvaného päť hviezdičkového prepravcu by som očakával lepší výber. Na druhej strane výber jedál v biznis salóniku Korean Airlines je ešte horší ako v prípade Asiana Airlines.

Počas raňajok boli na výber štyri teplé jedlá (dumpligs, opekaná zelenina, párky a praženica), dva druhy polievok, sendviče, jogurt a niekoľko druhov šalátov. Pravdaže ako všade v Ázii sú dostupné aj instantné cestovinové polievky. Výber alkoholických nápojov bol tiež dosť obmedzený, ale základ tam bol (bez šampanského). Káva je iba zo samoobslužných kávovarov.

Zhodnotenie biznis salónika

Celkovo by som dal Asiana business class lounge štryri hviezdičky z piatich. Jediným mínusovým bodom je výber jedál a nápojov. Tento biznis salónik je ale veľmi príjemným miestom na strávenie času pred vašim letom.

Recenzia Biznis a First class lounge Malaysia Airlines v Kuala Lumpure.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Leave a Comment