Home Akciové letenky Austrian biznis: Bangkok 1170€ s jedným háčikom

Austrian biznis: Bangkok 1170€ s jedným háčikom

by Karol
0 comment

Včera som písal o spiatočných letenkách v biznis triede s Lufthansa Group do Ázie a Južnej Ameriky za 1110+ eur. Jedna z dostupných leteniek bola aj s Austrian Airlines v biznis triede na trase Miláno Bangkok s presadaním vo Viedni. Existuje spôsob ako vynechať prvý a posledný let medzi Milánom a Viedňou a cestovať priamo z Viedne do Bangkoku. Tento trik som osobne nikdy nevyskúšal a nemôžem zaručiť, že bude fungovať. Musíte sami zvážiť, či ste ochotní podstúpiť určité riziko. V každom prípade toto špecifikum talianských zákonov by ste mohli využiť v budúcnosti, hlavne ak by ste zmeškali niektorý zo svojich letov.

Taliansko – povolený no-show

Ak vynecháte jeden let z vašej letenky, vo väčšine prípadov budú všetky nasledujúce lety automaticky zrušené. Podľa talianskych zákonov ak ale upovedomíte leteckú spoločnosť do 24 hodín po plánovanom odlete na svoj no-show, letecká spoločnosť by vám mala umožniť využiť nasledujúce lety bez akejkoľvek zmeny ceny letenky. Leteckú spoločnosť musíte ale informovať minimálne 2 hodiny pred odletom ďalšieho letu.

Platí to ale len v prípade, ak bola letenka zakúpená v Taliansku (napríklad austrian.it). Zákon by sa mal vzťahovať aj na online cestovné kancelárie (napríkad Expedia.it). Zaujímavosťou je aj fakt, že tento zákon sa nevzťahuje len na odlety z Talianska. Vzťahuje sa všetky letenky zakúpené cez talianske web stránky. Teoreticky by ste teda mohli kúpiť letenku z Mníchova do Bangkoku cez Viedeň a vynechať prvý let medzi Mníchovom a Viedňou. Ale to je už extrémny prípad.

Niektoré letecké spoločnosti ako British Airways sa neriadia týmto zákonom. Ďalšie ako Austrian, Alitalia, Qatar Airways, Emirates a Lufthansa o tejto možnosti informujú priamo vo svojich prepravných podmienkach.

Austrian Airlines biznis trieda do Bangkoku za 1170 eur

Austrian Airlines na svojej web stránke informuje o možnosti využitia no-show notifikácie ak ste vynechali celú cestu do destinácie. Zákon by sa mal ale vzťahovať aj na jednotlivé lety, tak ako to uvádza Alitalia, Emirates, alebo Qatar Airways.

Veľká väščina ľudí nebude ochotná riskovať zrušenie letenky ak nemáme k dispozícii prípad, keď niekto využil túto možnosť. V každom prípade 1170 eur za spiatočnú letenku v biznis triede s Austrian Airlines do Bangkoku je aj pri odlete z Milána veľmi dobrá cena. Minimálne posledný let z Viedne do Milána by nemal byť problém vynechať, hlavne ak by ste cestovali len s príručnou batožinou.

Za 1170 eur môžete tiež letieť z Milána aj do Rio de Janeira, Sao Paula, alebo Bogoty. Ceny leteniek do Buenos Aires sú zhruba o 100 eur drahšie. Jedná sa o companion fare, keď musia cestovať spolu minimálne dve osoby.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment