Home Recenzie aerolínií Qatar Airways Al Mourjan business class lounge Doha

Qatar Airways Al Mourjan business class lounge Doha

by Karol
5 komentárov

Pre pasažierov cestujúcich v biznis triede s Qatar Airways je Al Mourjan business class lounge na letisku v Dohe tou najlepšou voľbou, kde stráviť čas pred odletom. Qatar Airways má aj ďalšie biznis salóniky v Dohe, ale Al Mourjan je zďaleka najlepší salónik či sa už jedná o kvalitu jedál a nápojov, alebo celkového prostredia.

Al Mourjan by sa možno mohol označiť aj za jeden z najlepších (ak nie najlepší) biznis salónik na svete pokiaľ by nebol extrémne preplnený v čase rannej a nočnej špičky a bol dostupný spoľahlivejší internet.

Aktualizácia: recenzia výborného nového salónika Qatar Airways Al Mourjan The Garden v Dohe.

Qatar Airways Al Mourjan business class lounge

Qatar Airways business class lounge prístup

Prístup do Al Mourjan majú pasažieri cestujúci v biznis triede s Qatar Airways, alebo s ďalšími leteckými spoločnosťami Oneworld. Prístup ale nemajú pasažieri s upgrade letenkami z ekonomickej triedy do biznis triedy. Pasažierom s upgrade letenkami, ktorí nemajú aspoň Oneworld Ruby status, nebude umožnený vstup do žiadneho biznis salónika. Pasažieri s Oneworld statusom cestujúci v ekonomickej triede, alebo s upgrade letenkami v biznis triede majú prístup do iných, menej kvalitných salónikov. Pre pasažierov Qatar Airways a Oneworld v ekonomickej triede by mal byť prístup do Al Mourjan umožnený za poplatok. Salónik je otvorený nonstop 24 hodín denne.

Ak cestujete v biznis triede a máte Platinum status v Privilege Club, máte vstup povolený aj do vynikajúcej Al Safwa First class lounge. Recenzia Al Safwa First Class Lounge.

Qatar Airways business class lounge priestory

Podľa údajov Qatar Airways je plocha Al Mourjan business class lounge vyše 10 000 metrov štvorcových. Pri vchode sa nachádza najväčší priestor celého salónika s množstvom sedačiek, ktorého ústrednou časťou je umelé jazierko. V tejto časti sa nachádzajú aj pulty s nealko nápojmi a samoobslužné kávovary. V strednej časti sa ešte nachádza biznis centrum, za ktorým sú ležadlové kreslá, ktoré je možné využiť ak je sleeping room obsadená. Na mezaníne sa nachádza samoobslužná reštaurácia a bar s veľkými presklenými stenami s výhľadom na celý biznis salónik. Na druhej strane salónika oproti hlavnej reštaurácií je ďalšia reštaurácia s menším barom, v ktorej sa podávajú hlavne sendviče. Cez túto menšiu reštauráciu sa prechádza do takzvanej tichej miestnosti s kabínkami so sedačkami, kde si môžete pospať pri dlhšom prestupe. Z tichej miestnosti je aj prístup do spŕch.

Kreslá za biznis centrom

Sleeping room a sprchy

Neočakávajte príliš veľa ticha v tichej miestnosti. Táto miestnosť je primárne určená na spánok. Problémom sú ale časté hlasné telefonáty a chrápanie cestujúcich. V každej kabínke sa nachádza jedna sedačka. Kabínka nemá dvere a steny sú vysoké zhruba dva metre a sú bez plafónu. Z tohto dôvodu je počuť každý pohyb v tichej miestnosti. Počet kabíniek je veľmi limitovaný a šanca, že bude dostupné miesto hlavne po 11 večer je veľmi nízka. V čase špičky, ktorá je v Dohe od 11 večera do 2 rána a potom od 5 do 8 rána môžu byť rady na sprchy veľmi dlhé. Ak by bolo nutné na sprchu čakať dlhšiu dobu, odporučil by som ísť do WC hneď oproti vchodu do biznis salóniku. Toto WC má tiež sprchy, o ktorých mnoho ľudí nevie a preto sú tu zvyčajne aj kratšie rady.

Jedlo a nápoje

Hlavná reštaurácia

Bufet v hlavnej reštaurácii pozostáva z polievok, studených a teplých jedál a dezertov. Na biznis salónik je ponuka jedál podľa mňa celkom dobrá. Môžete tu nájsť nielen mieste arabské jedlá, ale zastúpenie tu má aj indická, alebo európska kuchyňa. V strednej časti reštaurácie je bar s barovým pultom s vysokými stoličkami. Je dôležité si uvedomiť, že počas Ramadánu nie sú v biznis salóniku podávané alkoholické nápoje (v lietadlách Qatar Airways podáva alkoholické nápoje aj počas Ramadánu). Počas špičky môže byť ale problém nájsť voľný stôl a je možné, že bude musieť čakať zopár minút na voľné miesto.

Ak by ste chceli len rýchle občerstvenie, odporúčal by som menšiu reštauráciu s dobrým výberom teplých sendvičov. V tejto reštaurácii sú tiež podávané alkoholické nápoje.

Menšia reštaurácia

Qatar Airways business class lounge internet

Hlavne v čase rannej a večernej špičky môže byť wifi veľmi pomalé. Počas jednej z mojich návštev sa mi počas celej hodiny čo som strávil v salóniku vôbec nepodarilo pripojiť na internet. Ak by ste mali problém s pripojením, alebo rýchlosťou wifi, odporúčal by som ísť do biznis centra, kde je rýchlosť internetu zvyčajne lepšia. V každom prípade sa nespoliehajte na to, že si v Dohe na letisku stiahnete filmy z Netflixu. Na to, že Doha je domovským letiskom Qatar Airways je pre mňa nepochopiteľné, že doteraz neodstránili problém s internetom.

Záverečné zhrnutie

Qatar Airways business class lounge v Dohe má zásadné problémy s kapacitov počas neskorej večernej a ranej špičky. V tomto čase je salónik príliš rušný a často je problém nájsť voľný stôl v reštaurácii. Počas zvyšných 18 hodín dňa je ale Al Mourjan lounge veľmi príjemným miestom na oddych pred odletom. Qatar Airways plánujú otvoriť nový biznis salónik v novom terminály letiska a tým by značne zlepšila situácia v Al Mourjan. Tento terminál bude otvorený až okolo roku 2024 a dovtedy bude mať Qatar Airways málo možností ako riešiť problém s kapacitou v Al Mourjan.

5 komentárov

Súvisiace články

5 komentárov

Japan Airlines Sakura business class lounge Osaka - Dvere sveta dokorán 9. decembra 2019 - 10:34

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Čo nemám rád na Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 17. decembra 2019 - 6:56

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Business class lounge. Ako sa dostať do najlepšieho salónika - Dvere sveta dokorán 18. februára 2020 - 9:39

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Qatar Airways Airbus A320/ A321 regionálne sedadlá - Dvere sveta dokorán 28. februára 2020 - 21:33

[…] Qatar Airways Al Mourjan business class lounge na letisku v […]

Reply
Biznis trieda Qatar Airways už bez vstupu do loungu - Dvere sveta dokorán 9. novembra 2020 - 20:59

[…] možnosť bezplatnej rezervácie sedadla. Qatar Airways má na svojom domovskom letisku výborný biznis class lounge Al Mourjan a First class lounge Al Safwa. Vstup do týchto salónikov je ale už aj teraz veľmi obmedzený […]

Reply

Leave a Comment