Home Vernostné programy Ako najrýchlejšie získať status Star Alliance Gold

Ako najrýchlejšie získať status Star Alliance Gold

by Karol
9 komentárov

Ak je vašim cieľom dosiahnutie statusu Star Alliance Gold, je veľmi dôležité vybrať si ten správny vernostný program. Napríklad na Gold status vo vernostnom programe Miles and More od Lufthansa Group budete musieť za jeden rok získať až 100 000 míľ. Vo vernostnom programe Aegean Airlines na Star Alliance Gold stačí za určitých podmienok za 2 roky získať iba 36 000 míľ.

Star Alliance Gold benefity

Star Alliance je najväčšou alianciou leteckých spoločností, ktorá má momentálne 26 členov. V strednej Európe majú najväčšie zastúpenie napríkad Lufthansa, Austrian, Swiss, LOT, TAP Air, SAS, alebo Turkish Airlines. Z mimoeurópskych leteckých spoločností sú to hlavne Eva Air, Thai Airways, ANA, Air China, alebo Air Canada. Status Star Alliance Gold poskytuje držiteľom množstvo benefitov. Tie najzaujímavejšie sú napríklad check-in pri pultoch biznis triedy aj pri ceste v ekonomickej triede, prednostné doručenie batožiny po prílete, vyšší limit na batožinu, vstup do biznis salónikov a prednostný vstup na palubu lietadla.

Star Alliance Gold Status Match

Najrýchlejší spôsob ako získať Star Alliance Gold je takzvaný status match. Ak máte vyšší status v niektorej konkurenčnej leteckej spoločnosti (Oneworld, SkyTeam, Emirates, Etihad a Oman Air), môžete požiadať o okamžité pridelené vyššieho status bez potreby akumulovania míľ. Gold status je väčšinou udelený na určité obdobie počas ktorého budete musieť nalietať určitý počet míľ. Status match ponúkajú Turkish Airlines a United Airlines. O podmienkach Turkish Airlines som písal v predchádzajúcom blogu. United Airlines oficiálne ponúkajú status match iba pre členov vernostných programov American Airlines a Delta. Je ale možné, že neoficiálne akceptujú aj iné vernostné programy.

Aegean Airlines Miles+Bonus

Klasickým zbieraním míľ sa k Star Aliance Gold najrýchlejšie dostanete s Aegean Airlines. S touto najväčšou gréckou leteckou spoločnosťou si do budúcnosti aj pomerne jednoducho udržíte vyšší status. Celý proces sa skladá z dvoch krokov. Najprv musíte získať silver status. Na silver status v Miles+Bonus budete potrebovať nazbierať za jeden rok 12 000 míľ a absolvovať 2 lety s Aegean Airlines. V prípade, že by ste neabsolvovali dané dva lety s Aegean, budete musieť nazbierať 24 000 míľ.

Po získaní Silver statusu na Gold budete musieť akumulovali dalších 24 000 míľ a absolvovali 4 lety s Aegean v priebehu ďalších 12 mesiacov. Napríklad jeden spiatočný let z Viedne s prestupom do ďalšej destinácie by postačoval na splnenie tejto podmienky. Ak by ste neabsolvovali žiadne lety s Aegean, na Gold status budete potrebovať 48 000 míľ. Platnosť Gold statusu je jeden rok. Na udržanie statusu budete musieť za 12 mesiacov získať 12 000 míľ a absolvovať 4 lety s Aegean. Ak by ste neabsolvovali dané 4 lety s Aegean, budete musieť akumulovať za 12 mesiacov 24 000 míľ na letoch Star Alliance.

Turkish Airlines Miles and Smiles

V programe Turkish Airlines Miles and Smiles na Gold status stačí nazbierať 40 000 míľ za jeden rok. V prípade Miles and Smiles je Star Alliance Gold platný dva roky. Na udržanie statusu je nutné za prvý rok akumulovať 30 000 míľ, alebo v priebehu dvoch rokov 45 000 míľ.

SAS EuroBonus

Vo vernostnom programe leteckej spoločnosti SAS EuroBonus je na EuroBonus Gold potrebné v priebehu jedného roka akumulovať 45 000 míľ. Platnosť statusu je 12 mesiacov. Podmienky na získanie statusu sú menej zaujímavé ako v prípade Aegean a Turkish, ale SAS poskytuje celoživotný Gold status v prípade, že si EuroBonus Gold udržíte bez prerušenia 10 rokov.

9 komentárov

Súvisiace články

9 komentárov

Môj odchod z Miles and More a kam ďalej - Dvere sveta dokorán 10. januára 2020 - 15:17

[…] Vernostné programy […]

Reply
Star Alliance biznis Budapešť - New York 1330€ - Dvere sveta dokorán 6. februára 2020 - 15:15

[…] Vernostné programy […]

Reply
Recenzia: TAP Air Portugal lounge Lisabon - Dvere sveta dokorán 24. apríla 2020 - 17:01

[…] Vernostné programy […]

Reply
Recenzia Aegean Airlines a Olympic Air - Dvere sveta dokorán 20. júla 2020 - 0:17

[…] Vernostné programy […]

Reply
Miles+Bonus, najlepší program Star Aliance? - Dvere sveta dokorán 26. júla 2020 - 23:44

[…] Vernostné programy […]

Reply
Najlepší lounge na letisku v Aténach - Dvere sveta dokorán 18. septembra 2020 - 15:32

[…] pasažieri cestujúci v biznis triede na všetkých letoch Star Alliance plus držitelia statusu Star Alliance Gold a Miles+Bonus Silver. Vstup nemajú povolení držitelia Star Alliance Gold cestujúci na letoch […]

Reply
Viete čo znamená Mileage run? - Dvere sveta dokorán 15. decembra 2020 - 18:08

[…] šanca na upgrade do biznis triedy v prípade plných letov. O tom ako najrýchlejšie dosiahnuť Star Alliance Gold a Oneworld Sapphire/ Emerald (Qatar Airways a British Airways) som už písal v minulých […]

Reply
Star Alliance sa rozšíri o bývalú SilkAir - Dvere sveta dokorán 28. januára 2021 - 22:26

[…] získať míle do vernostných programov v rámci aliancie a tiež neumožňovali využívať benefity statusu Star Alliance Gold. Zlúčenie oboch spoločností bolo ohlásené ešte v roku […]

Reply

Leave a Comment