Home Letecké spoločnosti Bamboo Airways začnú lietať z Prahy do Vietnamu

Bamboo Airways začnú lietať z Prahy do Vietnamu

by Karol
0 comment

Vietnamská start-up letecká spoločnosť Bamboo Airways zverejnila prvú diaľkovú destináciu, ktorou je trocha prekvapujúco Praha. Momentálne Bamboo Airways prevádzkujú hlavne vnútroštátne lety vo Vietname a tiež zopár letov v rámci Ázie.

Lety z Vietnamu do Prahy

Inaguračný let do Prahy by sa mal uskutočniť už v apríli 2020. Zatiaľ ale nebolo oznámené, z ktorého vietnamského letiska budú lety prevádzkované. Letenky ešte nie sú v predaji, ale predpokladám, že Bamboo Airways budú musieť ponúknuť výhodnejšie ceny leteniek ako konkurencia, ak sa budú chcieť etablovať na letoch do Čiech. Momentálne je napríklad možné kúpiť spiatočnú letenku v ekonomickej triede z Prahy do Vietnamu s Qatar Airways už za 530 eur. Myslím si, že v najbližšom období môžeme čakať cenovú vojnu na letoch do Vietnamu.

Biznis trieda

Základne informácie o Bamboo Airways

Bamboo Airways bude do Prahy lietať na Boeing 787-900, ktorých má objednaných až 30 kusov. Lety v rámci Ázie sú prevádzkované väčšinou na lietadlách Airbus A320 a A321(neo). Už teraz je ale možné letieť s ich Boeing 787 na niektorých letoch z Hanoja do Ho Chi Minh City. Okrem vnútroštátnych liniek Bamboo prevádzkujú aj lety z Vietnamu do Soulu, Macaa, Japonska a na Taiwan.

Zaujímavosťou je, že Bamboo Airways nie je typická low cost letecká spoločnosť. Väčšina leteckých spoločností založených v posledných rokoch sa sústreďuje práve na low cost segment. Jediná novozaložená letecká spoločnosť, ktorá sa chce zaradiť do takzvaného luxusného segmentu je taiwanská Starlux.

Premium economy

Bamboo bude mať vo svojich Boeing 787 okrem ekonomickej triedy aj premium economy a biznis triedu. Do budúcnosti dokonca uvažujú aj nad prvou triedou. Podľa mňa najprekvapujúcejšou je ich biznis trieda. V Boeing 787 budú mať lie-flat sedadlá, kde bude mať každý pasažier priamy prístup do uličky. Tieto sedadlá v takzvanej herringbone konfigurácii vyzerajú veľmi pekne a sú podľa lepšie ako biznis sedadlá mnohých veľkých európskych leteckých spoločností (Lufthansa, hovorím o tebe). V premium economy trieda bude 7 sedadiel v jednom rade a podľa fotiek tieto sedadlá vyzerajú tiež veľmi pohodlne. Web stránka Bamboo Airways.

Biznis trieda

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment