Home Letecké spoločnosti Norwegian zavádzajú poplatky za príručnú batožinu

Norwegian zavádzajú poplatky za príručnú batožinu

by Karol
0 comment

Letecká spoločnosť Norwegian Airlines bez predchádzajúceho upozornenia začala účtovať poplatok za príručnú batožinu. Táto zmena je alibisticky odôvodňovaná snahou o urýchlenie času potrebného na nástup do lietadla. Pravdou ale je, že Norwegian Airlines v poslednom období sprevádzajú vážne ekonomické problémy a nové poplatky im umožnia zvýšiť príjmy.

Norwegian nové poplatky za batožinu

Nový cenník bol zavedený s okamžitou platnosťou od 23. januára 2020. Na letenky zakúpené pred týmto dátumom sa vzťahujú pôvodné podmienky, pri ktorých si všetci pasažieri mohli na palubu bezplatne doniesť jednu väčšiu batožinu (50x40x23 cm) s hmotnosťou do 10 kilogramov. Nové podmienky:

Podľa nových podmienok si pasažieri s LowFare typom letenky budú môcť zobrať na palubu iba jednu menšiu príručnú batožinu. Maximalny rozmer je 30x20x38 cm a musí byť uložená pod sedadlom. Hmotnostný limit sa v tomto prípade nezmenil a ostáva 10 kilogramov. Poplatok za batožinu v úložnom priestore nad sedadlami je na európskych letoch 7 eur. Za batožinu je možné zaplatiť na internete až do 4 hodín pred odletom. Pri platbe priamo na letisku je cena minimálne 50 eur. Za prvú check-in batožinu je účtovaný poplatok 22 eur.

LowFare+ a vyššie typy leteniek

S letenkami v LowFare+, Flex a Premium Flex triedach si budete môcť stále bezplatne zobrať na palubu jednu väčšiu a jednu menšiu príručnú batožinu. V prípade LowFare+ je maximálna hmotnosť týchto dvoch batožín spolu 10 kilogramov. Pri Flex a Premium Flex je to 15 kilogramov. V týchto triedach je tiež zahrnutá bezplatná check-in batožina. Všetky poplatky za batožinu môžete nájsť priamo na web stránke Norwegian Airlines.

Norwegian negatívne zmeny

Berúc do úvahy zlú ekonomickú situáciu Norwegian Airlines a fakt, že Ryanair a Wizz Air si už dávnejšie účtujú poplatky za príručnú batožinu, nie je zavedenie nových poplatkov vôbec prekvapujúce. Pred kúpou letenky s nízkonákladovými leteckými spoločnosťami je vždy potrebné si overiť konečnú cenu letenky. Aj keď sa letenka na prvý pohľad môže zdať lacná, po zarátaní všetkých poplatkov môže byť cena vyššia ako v prípade klasických leteckých prepravcov.

Google Flights je jedným z najlepších nástrojov na vyhľadánie leteniek. V tomto mojom staršom blogu píšem o niektorých menej známych funkciách Google Flights.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment