Home Letecké spoločnosti British Airways, Lufthansa rušia všetky lety do Číny

British Airways, Lufthansa rušia všetky lety do Číny

by Karol
1 comment

Z dôvodu rýchleho šírenia koronavírusu začali v posledných dňoch mnohé letecké spoločnosti obmedzovať lety do Číny. Wuhan je letecky od sveta odrezaný už niekoľko dní, ale postupne sú rušené aj lety do ďaľších miest v kontinentálnej Číne. Ak máte naplánovanu cestu do Číny v najbližších štyroch týždňoch, alebo cestujete s niektorou z čínskych leteckých spoločností do tretích krajín, väčšina aerolínií vám umožní zrušiť letenku bez storno poplatkov, alebo bezplatne zmeniť dátum odletu. Viac informácií o možnostiach zrušenia leteniek v tomto blogu.

Momentálne podľa mňa naozaj nie je dobré obdobie na cestu do Číny. V celej krajine bolo zavedených množstvo cestovných obmedzení, ktoré by mohli výrazne zasiahnuť do vašich cestovných plánov. Vážnosť situácie dokresľuje fakt, že čínska vláda zrušila všetky skupinové vnútroštátne a zahraničné zájazdy svojich občanov.

British Airways zrušené lety do Číny

British Airways zvolili najradikálnejší prístup k riešeniu súčasnej krízy. British Airways oficiálne zrušili všetky lety do Šanghaja a Pekingu do 3. februára 2020. Letenky do kontinentálnej Číny ale boli stiahnuté z predaja až do konca februára. Je preto možné, že aj tieto lety budú zrušené. Prvý dostupný let je až 1. marca 2020. Odlety do Hong Kongu sú naďalej prevádzkované podľa letového poriadku.

Aktualizácia: Lufthansa, Swiss a Austrian práve ohlásili zrušenie všetkých letov do kontinentálnej Číny do 9.2.2020. Tiež je pozastavený predaj leteniek do Číny do konca februára. Lety do Hong Kongu zrušené neboli.

Ďalšou európskou leteckou spoločnosťou, ktorá obmedzila lety do Číny je Finnair. Finnair zrušili lety do Nanjing a na letisko Peking Daxing. Naďalej ale prevádzkujú lety na letisko Peking Capital, do Šanghaja a do Guangzhou.

Mnohé ďalšie ázijské letecké spoločnosti tiež obmedzujú, alebo kompletne rušia lety do Číny. V posledných hodinách to boli napríklad Eva Air, Korean Air, Vietnam Airlines, Lion Air, Cathay Dragon, HK Express a Air India. Zoznam zrušených letov sa bude určite v najbližších dňoch rozširovať. Ak máte stále naplánovanú cestu do Číny, overte si, či nedošlo k zmene vášho letu.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Koronavírus: bezplatné zrušenie leteniek - Dvere sveta dokorán 29. januára 2020 - 14:42

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment