Home Recenzie aerolínií Recenzia: Eva Air business class lounge

Recenzia: Eva Air business class lounge

by Karol
0 comment

Eva Air je jednou z najlepších leteckých spoločností na svete a s touto taiwanskou spoločnosťou môžete z Viedne letieť priamo do Taipei a Bangkoku. Ak má Eva Air nejakú slabinu, tak je to ich business class lounge na domovskom letisku v Taipei. Minulý týžden som letel s Eva Air v biznis triede z Taipei do Tokia a pred odletom som mal možnosť navštíviť oba ich salóniky na letisku Taoyuan (Taipei). V Taipei má svoj lounge aj Singapore Airlines, o ktorom budem v krátkosti tiež písať v tomto blogu. Ak cestujete v biznis triede, alebo máte status Star Alliance Gold, prístup budete mať do oboch salónikov.

Eva Air Taipei lounge

The Infinity lounge
The Infinity

Eva Air má na letisku Taoyuan v Taipei dva biznis salóniky a vchod do oboch salónikov je spoločný. Po vstupe napravo sa nachádza The Infinity a naľavo The Star lounge. Ja som bol po príchode automaticky usmernený do Infinity lounge, ale neskôr som bez problémov prešiel aj do Star lounge. Oba salóniky sú viac menej rovnaké, ale The Star aj keď je mierne väčší, pôsobí útulnejším dojmom. Strava je tiež identická. Najväčší rozdiel je, že v The Infinity je podávaná Häagen-Dazs zmrzlina a v The Star Movenpick. V tomto prípade u mňa vyhráva Häagen-Dazs s mojou najobľúbenejšou green tea zmrzlinou.

The Star Lounge
The Star lounge

Jedným z najväčších problémov Eva Air business class lounge je ich preplnenosť. Platí to hlavne pri ranných odletoch. Interiér salónikov by si tiež vyžadoval modernizáciu. Hlavne The Infinity pôsobí ako diskotéka z 90. rokov. Strava počas raňajok bola dostačujúca, ale veľmi priemerná. Výber bol z niekoľkých teplých a studených jedál. Ako sa dá očakávať od taiwanskej spoločnosti, väčšina podávaných jedál bola čínskej kuchyne. Sprchy sa nachádzajú v oboch salónikoch.

Raňajky

Eva Air salóniky v Taipei sú veľmi priemerné a určite by som neprišiel na letisko príliš skoro len kvôli ich lounge. China Airlines, ktorá je hlavným konkurentom Eva Air má podľa mňa v Taipei kvalitnejší lounge.

Singapore Airlines Silver Kris lounge

Ak by ste hľadali kľudnejší Star Alliance lounge, odporučil by som návštevu Singapore Airlines Silver Kris. Silver Kris a Eva Air lounge sa nachádzajú blízko seba a ak by ste mali dostatok času, môžete navštíviť oba salóniky. Jedinou nevýhodou Silver Kris sú nefungujúce sprchy (minimálne v čase, keď som ja navštívil lounge). Salónik je dostatočne pohodlný, ale pôsobí tiež trocha staro a vyžadoval by si obnovu. Kvalita stravy je podobná tej z Eva Air salóniku. Najväčším plusom Silver Kris lounge je tichšie prostredie v porovnaní s Eva Air lounge.

Singapore Airlines Silver Kris lounge
Silver Kris lounge raňajky
0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment