Home Letecké spoločnosti Lufthansa Group: bezplatné zmeny leteniek

Lufthansa Group: bezplatné zmeny leteniek

by Karol
2 komentáre

Lufthansa Group ponúka bezplatné zmeny dátumov odletov už vystavených a aj novo zakúpených leteniek. Zmeny bude možné vykonať na všetkých letoch Lufthansy, Austrian Airlines, Swiss Air Lines, Brussels Airlines a Air Dolomity. Šírenie koronavírusu v posledných dňoch výrazne znížilo počet pasažierov nie len do najviac postihnutých oblastí ako je Čína, Irán, alebo Taliansko. Lufthansa Group plánuje v najbližšom období znížiť kapacitu svojich letov až o 50%. Prestať lietať by mali napríklad všetky Airbus A380. Ak máte v najbližších dňoch let s ktoroukoľvek leteckou spoločnosťou, overte si, či nebol niektorý z vašich letov zrušený.

Lufthansa zmeny už vystavených leteniek

Letenky vystavené pred 5. marcom 2020 je teraz možné zmeniť bez poplatkov za zmenu dátumu. Platí to na všetky lety Lufthansa Group do 30. apríla 2020. Nový dátum odletu je možný do 31. decembra 2020. Ak by bola cena letenky v nových dátumoch vyššia, budete musieť zaplatiť rozdiel v cene letenky. Nie je možné zmeniť miesto odletu a príletu.

Novo zakúpené letenky

Z dôvodu výrazného zníženia počtu nových rezervácií leteniek, mnoho leteckých spoločností poskytuje tiež možnosť bezplatmenej zmeny dátumu odletu všetkých novo vystavených leteniek. V prípade Lufthansa Group bude možné vykonať jeden krát bezplatne zmenu dátumu odletu bez ohľadu na pôvodné podmienky pri všetkých letenkách zakúpených v období od 6. marca do 31. marca 2020. Nový dátum odletu je možný do 31. decembra 2020. V prípade vyššej ceny letenky v novom termíne budete musieť tiež doplatiť rozdiel v cene.

Všetky podmienky Lufthansa Group k bezplatným zmenám dátumu odletu nájdete tu. Ak už máte zakúpenú letenku s termínom po 30.4. 2020 a chceli by ste zmeniť dátum odletu, odporučil by som zatiaľ počkať so zmenami. Ak sa situácia nezlepší, je možné že možnosť zmeny leteniek bez poplatkov bude predĺžená.

Qatar Airways umožňuje svojím pasažierom nie len bezplatnú zmenu dátumu odletu, ale tiež zrušenie letenky bez storno poplatkov.

Niekoľko dôvodov prečo kupovať letenku priamo s leteckou spoločnosťou a nie s online cestovnými kanceláriami.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Koronavírus: bezplatné zrušenie leteniek - Dvere sveta dokorán 8. marca 2020 - 19:04

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment