Home Cestovateľské správy Island sa otvára turistom najneskôr od 15.6.2020

Island sa otvára turistom najneskôr od 15.6.2020

by Karol
2 komentáre

Islandská premiérka dnes oznámila otváranie sa krajiny pre turistov bez nutnosti strávenia dvoch týždňov v karanténe. Na začiatku epidémie mal Island pomerne vysoký počet nakazených koronavírusom, ale testovaním obyvateľstva sa situácia pomerne rýchlo zlepšila. Dnes Island hlási už piaty po sebe idúci deň bez nového prípadu koronavírusu.

Island: otváranie hraníc pre turistov

Islandská ekonomika je do veľkej miery závislá od turizmu a nie je prekvapujúce, že sú jednou z prvých krajín ktoré oznámili harmonogram otvárania sa zahraničným turistom. V prvej vlne budú môcť do krajiny vycestovať obyvatelia Grónska a Faerských ostrovov. Presný dátum povolenia vstupu turistom zo schengenského priestoru zatiaľ nebol oznámený. Stane sa tak ale najskôr 25. mája a najneskôr 15. júna 2020.

Iceland, Blue Lagoon

Ak sa turisti budú chcieť vyhnúť karanténe, budú musieť predložiť potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus. Ak toto potvrdenie nebudú mať k dispozícii, test bude možné vykonať aj po prílete na letisku Keflavik. Cena za test na letisku zatiaľ nebola oznámená. Viedenské letisko ponúka tento test na počkanie za 190 eur. Po prílete si budú musieť všetci návštevníci do telefónu inštalovať aplikáciu, ktorá bude zaznamenávať pohyb pre prípad ak by došlo k infekcii.
Aktualizácia 20.5.2020: Počas prvých dvoch týždňov od 15.6.2020 by mal byť test na koronavírus dostupný na letisku Keflavík zadarmo.

Zhrnutie

Pre väčšinu ľudí bude možnosť vycestovať na Island neaktuálna pokiaľ po návrate na Slovensko bude nutné vykonať 14 dňovú karanténu. Dúfam ale, že časom aj na Slovensku bude akceptovaný negatívny test na koronavírus namiesto karantény. Od 4. júna do Reykjavíku začne lietať priamo z Viedne aj Wizz Air. Momentálne kúpite spiatočnú letenku už za 50 eur.
Viac informácií v Reykjavík Grapewine.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Otváranie hraníc. Kedy budeme môcť opäť cestovať - Dvere sveta dokorán 29. mája 2020 - 14:21

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Povinná 5 dňová karanténa na Islande + 2 testy na Covid - Dvere sveta dokorán 16. augusta 2020 - 16:12

[…] krajiny bol negatívny test na koronavírus, ktorý bol v prvých týždňoch dokonca na letisku v Reykjavíku poskytovaný zadarmo. Od 19. augusta budú zavedené úplne nové pravidlá, ktoré budú prakticky znamenať koniec […]

Reply

Leave a Comment