Home Letecké spoločnosti Laudamotion zatvorí základňu vo Viedni

Laudamotion zatvorí základňu vo Viedni

by Karol
0 comment

Rakúska nízkonákladová letecká spoločnosť Laudamotion patrí od roku 2018 pod Ryanair Holdings. Laudamotion mali už dlhšiu dobu horšie výsledky ako materská spoločnosť Ryanair a koronakríza ešte výraznejšie ovplyvnila ekonomické výsledky. V poslednom období vedenie Ryanairu vyjednávalo s rakúskymi odbormi zníženie platov pre zamestnancov so základňou Laudamotion vo Viedni. Tieto rokovania boli neúspešné a Ryanair oznámili úplné zatvorenie viedenskej základne.

Koniec Laudamotion vo Viedni

Laudamotion prestane z Viedne lietať od 29. mája 2020 a bude prepustených všetkých 300 zamestnancov. Ich menšie základne v Düsseldorfe, Stuttgarte a v Palma de Mallorca týmto rozhodnutím nebudú zasiahnuté. Ryanair by mal časom nahradiť niektoré linky Laudamotion svojimi lietadlami. Ktoré spojenia ostanú zachované ale nebolo zatiaľ zverejnené.

Letecká spoločnosť Laudamotion nebola ničím výnimočná, ale odchod pomerne veľkého nízkonákladového prepravcu z Viedne môže mať negatívny vplyv na cenu leteniek. Aj keď s Ryanair necestujem často, dúfam že prevezmú čo najväčší počet pôvodných liniek Laudamotion.

Aktualizácia: Informácia o zatvorení základne Laudamotion vo Viedni sa objavila v mnohých európskych médiách ešte v polovici mája. Okrem iných túto správu publikovali aj v Reuters. V júni sú ale stále v predaji letenky s Laudamotion aj pri odletoch z Viedne (s Laudamotion číslom letu). Mal niekto v poslednom čase letenku s Laudamotion a môže potvrdiť či let bol na palube Ryanair, alebo Laudamotion?

Recenzia letu Laudamotion z Viedne do Porta.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment