Home Cestovateľské správy Povinná online registrácia pri cestách do Grécka

Povinná online registrácia pri cestách do Grécka

by Karol
2 komentáre

Grécko od 15. júna povolilo vstup zahraničným turistom na svoje územie. V priebehu júna boli pre medzinárodné lety otvorené iba letiská v Aténach a Thessalonikách. Od 1. júla sa otvárajú aj medzinárodné letiská na gréckych ostrovoch. Podľa nového nariadenia bude od 1. júla povinná online registrácia pre všetkých turistov cestujúcich do Grécka. Zaregistrovať sa je potrebné minimálne 48 hodín pred príletom.

Online registrácia do Grécka: formulár

Web stránku s formulárom, ktorý je potrebné vyplniť nájdete tu. Celé vyplnenie žiadosti pre jednu osobu by vám nemalo zabrať viac ako 5 minút. Okrem základných údajov budete musieť vyplniť aj údaje o vašom lete a adresu ubytovania. Po spracovaní žiadosti by vám mal byť zaslaný QR kód, ktorým sa budete musieť preukázať po prílete do Grécka.

Ja by som mal cestovať do Grécka túto nedeľu (5.7.2020). Po odoslaní formulára som dostal error správu, čo bolo dosť otravné, kedže som musel celý proces vypĺňania zopakovať. Na druhý pokus už žiadosť úspešne prešla a následne mi bol doručený email o registrácii (zatiaľ bez QR kódu).

Postup po prílete

Po prílete do Grécka bude zoskenovaný váš QR kód a buď si budete môcť priamo ísť vyzdvihnúť batožinu, alebo budete podrobený testu na koronavírus. Po vykonaní testu je povinné sa izolovať na registrovanej adrese až pokiaľ nebudú oznámené výsledky testu. Predpokladám, že väčšina cestujúcich zo Slovenska nebude podrobovaná testom na koronavírus. Ak by ste sa museli izolovať po teste a mali by ste ešte nadväzujúci vnútroštátny let, ten môže absolvovať podľa pôvodného plánu.
Aktualizácia: po mojom prílete do Atén som musel podstúpiť test na Covid-19. Viac informácií o celom procese nájdete v tomto blogu.

Zhrnutie

Vyplňovanie online formulára pri cestách do Grécka a následné možné testovanie môžu byť pre väčšinu ľudí otravné. Ak to ale zabezpečí bezpečnejšiu dovolenku, myslím si, že by nemal existovať dôvod sťažovať sa.

Mojich 10 najobľúbenejších ostrovov na svete. Je medzi nimi aj jeden v Grécku.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Grécko: môj test na koronavírus po prílete do Atén - Dvere sveta dokorán 5. júla 2020 - 21:28

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Grécko zakázalo Wizz Air všetky lety do Atén - Dvere sveta dokorán 2. augusta 2020 - 13:35

[…] do Atén. Z dôvodu pandémie koronavírusu musí každý pasažier pred cestou do Grécka vyplniť registračný online formulár. Niektorí cestujúci sa po prílete do krajiny musia na letisku podrobiť aj testu na […]

Reply

Leave a Comment