Home Letecké spoločnosti Letisko Viedeň v období pandémie koronavírusu

Letisko Viedeň v období pandémie koronavírusu

by Karol
5 komentárov

Budete sa veľmi mýliť ak by ste čakali, že v období koronavírusu budú letiská prázdne. Od začiatku júna začali letecké spoločnosti postupne obnovovať svoje lety a ľudí ochotných opäť nasadnúť do lietadla je každým dňom viac a viac. Ja som viedenským letiskom Swechat prechádzal 5. júla popoludní počas cesty do Atén. Ako teda vyzerá letisko letisko Viedeň v období koronavírusu?

Letisko Viedeň v období pandémie koronavírusu

Celkový dojem je diametrálne rozdielny ako 21. marca, keď som letiskom naposledy prechádzal počas môjho návratu z Patagónie. V druhej polovici marca letisko pôsobilo ako dom duchov a vládla tam napätá atmosféra. Začiatkom júla už bolo letisko veľmi rušné a zásadným rozdielom oproti normálnemu dňu je fakt, že všetci pasažieri musia používať ochranné rúška. Letiskom ale prechádza stále podstatne menej ľudí ako inokedy v letnom období. Terminál 2, ktorý využívajú hlavne nízkonákladové letecké spoločnosti je momentálne stále zatvorený. Všetky odlety sú sústredené do terminálu 3. Ak máte v najbližšom období naplánovaný odlet z Viedne, tu si môžete overiť bližšie informácie o odletovom termináli.

Letisko Viedeň terminál 3. 5. júla 2020

Na letisko podľa mňa nie je nutné chodiť skôr ako za normálnych okolností. Aj keď bolo na letisku pomerne veľa ľudí, pri check-in prepážkach nebolo nutné čakať dlhšie ako v minulosti. Bezpečnostnou kontrolou som prišiel za menej ako dve minúty. Vstup do lietadla prebiehal podľa normálneho harmonogramu. V prípade môjho letu s Aegean Airlines začal boarding 30 minút pred odletom. Dvojmetrové vzdialenosti medzi cestujúcimi počas vstupu na palubu nikto nerešpektoval a ani personál letiska ich nevyžadoval. Na moje prekvapenie bol môj let zhruba na 80 až 90 percent plný.

Všetky obchody a reštaurácie na letisku boli v normálnej prevádzke. Otvorený ale nebol biznis salónik Austrian Airlines. Jediný otvorený salónik bol Sky lounge, ktorý bol počas mojej návštevy pomerne plný. Viac informácií ako funguje Sky lounge v tomto období nájdete v tomto blogu.

Zhrnutie

Okrem zatvoreného terminálu 2 funguje momentálne letisko vo Viedni úplne normálne a nie je potrebné sa dostaviť k odletu skôr ako za normálnych okolností. Najzásadnejším obmedzením pre niektorých pasažierov môže byť zatvorený biznis salónik Austrian Airlines.

Na viedenskom letisku je možné si dať spraviť test na Covid-19.

5 komentárov

Súvisiace články

5 komentárov

Sky lounge vo Viedni počas pandémie Covid-19 - Dvere sveta dokorán 10. júla 2020 - 10:36

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Cestovanie v čase koronavírusu. Môj návrat z Patagónie - Dvere sveta dokorán 10. júla 2020 - 11:02

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Aký bol môj prvý let po otvorení hraníc - Dvere sveta dokorán 16. júla 2020 - 11:15

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Grécko: môj test na koronavírus po prílete do Atén - Dvere sveta dokorán 19. júla 2020 - 13:18

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Emirates a letisko Dubaj vyžadujú test na Covid-19 - Dvere sveta dokorán 27. júla 2020 - 23:35

[…] Cestovateľské správy […]

Reply

Leave a Comment