Home Cestovateľské správy Chcete zadarmo test na Covid-19? Navštívte Faerské ostrovy

Chcete zadarmo test na Covid-19? Navštívte Faerské ostrovy

by Karol
2 komentáre

Faerské ostrovy sú jednou z mála európskych destinácií, ktoré vyžadujú test na koronavírus po príchode do krajiny. Grécko robí testy náhodne a ja som bol medzi tými osobami, ktorí ho museli absolvovať po prílete do Atén. Ak nemáte potvrdenie o negatívnom teste na koronavírus, testu sa bude musieť podrobiť aj po príchode na Azorské ostrovy a Madeiru. Testovanie sa vykonáva aj po príchode na Island a cena za test je minimálne 56 eur. Test na Covid-19 je povinný aj po príchode na Faerské ostrovy a až do 14. augusta bude vykonávaný zadarmo.

Aktualizácia: Ako prebiehal môj test na koronavírus po prílete na Faerské ostrovy.

Faerské ostrovy – test na Covid-19 zadarmo

Faerské ostrovy mali doteraz celkovo menej ako 200 prípadov ochorenia na nový koronavírus a momentálne by na ostrovoch nemali byť žiadne aktívne prípady. Všetci cestujúci na súostrovie sa ale musia podrobiť testu na koronavírus, či už na letisku po prílete, alebo na trajekte. Potvrdenie o negatívnom teste vykonané pred príchodom nie je akceptované. Podstúpiť test nemusia iba deti mladšie ako 12 rokov. Testy sú ale až do 14. augusta (vrátane) vykonávané bezplatne. Aká bude cena po tomto termíne zatiaľ nebolo zverejnené.

Všetci turisti by sa po príchode mali izolovať vo svojich hoteloch, alebo Airbnb až do oznámenia výsledku testu. Tie by mali byť vo väčšine prípadov oznámené v deň príletu, alebo najneskôr nasledujúci deň dopoludnia. Na formu prepravy z letiska do hotela nie sú žiadne špeciálne požiadavky. Miestna vláda iba vyžaduje, aby boli turisti opatrní počas transferu. Nemali by ste mať teda problém ak by ste plánovali presun z letiska autobusom. Viac informácií o celom programe môžete nájsť na tejto oficiálnej web stránke Faerských ostrovov. Slovensko je momentálne na zozname bezpečných krajín, ktorých obyvatelia môžu navštíviť ostrovy. Pred cestou si ale overte, či nedošlo k zmene statusu.

Cesta na Faerské ostrovy

Faerské ostrovy sú destináciou, ktorá má momentálne láka najviac v celej Európe. Ak by ste chceli navštíviť tieto ostrovy nachádzajúce sa medzi Škótskom a Islandom, mali by ste tak podľa mňa spraviť čo najskôr. Zdá sa, že v posledných rokoch tu dochádzalo k rapídnemu zvyšovaniu počtu zahraničných turistov. Základne informácie ako naplánovať cestu na Faerské ostrovy nájdete v tomto mojom staršom blogu. Aktuálne informácie o testoch a krajine budem postupne zverejňovať budúci týžden po mojom prílete na miestne letisko Vágar.

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Používate rúška v zahraničí aj keď nie sú povinné? - Dvere sveta dokorán 4. augusta 2020 - 0:19

[…] Cestovateľské správy […]

Reply
Môj test na koronavírus na Faerských ostrovoch - Dvere sveta dokorán 4. augusta 2020 - 23:04

[…] Cestovateľské správy […]

Reply

Leave a Comment