Home Letecké spoločnosti Grécko zakázalo všetky lety Wizz Air do Atén

Grécko zakázalo všetky lety Wizz Air do Atén

by Karol
0 comment

2. augusta 2020 grécka vláda zakázala s okamžitou platnosťou všetky lety Wizz Air do Atén. Z dôvodu pandémie koronavírusu musí každý pasažier pred cestou do Grécka vyplniť registračný online formulár. Niektorí cestujúci sa po prílete do krajiny musia na letisku podrobiť aj testu na koronavírus. Tento test som musel absolvovať aj ja po príchode do Atén začiatkom júla. Po vyplnení online formulára cestujúci dostanú e-mailom potvrdenie, ktorým sa musia preukázať už pri vstupe na palubu lietadla. Zdá sa, že Wizz Air nerobil kontrolu týchto potvrdení vo všetkých prípadoch a do Grécka prepravil aj osoby bez registrácie. Z tohto dôvodu boli zakázané všetky lety Wizz Air do Atén.

Okamžitý zákaz letov Wizz Air do Atén

Aktualizácia: Po konzultáciách Wizz Air a gréckej vlády bol zákaz pristávania v Aténach zrušený.
Wizz Air má zakázané pristávať na letisku v Aténach do 14. augusta (do 21:00). Letov na Mykonos a Santorini by sa tento zákaz nemal týkať. Dnes večer má Wizzair naplánované odlety do Atén z Viedne a aj Budapešti. Na FlightStats sú ale zatiaľ tieto lety aktívne. Ak by ste mali letieť dnes s Wizz Air, pred odchodom na letisko radšej kontaktujte ich zákaznícke centrum ohľadom statusu letov.

COVID-19: FLIGHT RESTRICTIONS. BY ORDER OF THE HELLENIC MINISTRY OF CIVIL PROTECTION ALL FLIGHTS OPERATED BY AIR CARRIER WIZZ AIR TO LGAV ARE SUSPENDED AS OF 2008022100 DUE TO NON-ADHERENCE TO COVID-19 NOTAM A2138/20 CONCERNING THEIR OBLIGATION TO COMPLY WITH RELEVANT NATIONAL LEGISLATION. ACCORDING TO ABOVE NOTAM ALL AIR CARRIERS ARE REQUIRED PRIOR TO ACCEPTANCE OF PASSENGERS FOR BOARDING, TO CHECK THE CONFIRMATION E-MAIL UPON SUBMISSION OF THE PLF WHICH IS A COMPULSORY TRAVEL DOCUMENT OR A PLF QR CODE. CREATED: 31 Jul 2020 21:00:00 SOURCE: LGGGYNYX”

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment