Home Vernostné programy Najlepšie využitie míľ Flying Blue (Air France/KLM)

Najlepšie využitie míľ Flying Blue (Air France/KLM)

by Karol
0 comment

Flying Blue, vernostný program Air France/ KLM od augusta znova umožňuje výber leteniek za míle vo svojich pravidelných promo akciách. Využitím ponuky Promo Rewards je možné ušetriť až 50% míľ oproti klasickým výberom.

Aj keď Flying Blue môže byť jedným z tých lepších vernostných programov aliancie SkyTeam, osobne ale veľmi málo lietam s leteckými prepravcami tejto skupiny. Hlavným dôvodom sú ich nie veľmi zaujímavé vernostné programy. Viac dôvodov prečo neobľubujem Flying Blue sa môžete dočítať v tomto staršom blogu.

Ak by som ale mal väčšie množstvo míľ na účte Flying Blue, určite by som ich využil na výber letenky do niektorej zo zámorských destinácii z terajšej ponuky Promo Awards.

Flying Blue: let s Air France na Tahiti a Réunion

V októbrovej ponuke Flying Blue okrem európskych destinácií, ktoré nie sú veľmi zaujímavé na výber za míle, sa nachádzajú skoro výlučne francúzske zámorské teritóriá. Letenky do týchto miest sú vo všeobecnosti veľmi drahé a preto môže byť výber míľ na týchto trasách veľmi zaujímavý. Výnimkou sú napríklad Guadeloupe a Martinique kam bolo možné minulý mesiac kúpiť letenku v biznis triede s Air France za 900 eur.

Aktuálna ponuka Promo Awards je dostupná k rezervácii počas celého októbra a cestovať je možné až do 31. marca 2021. Z diaľkových letov možno 50% zľavu získať pri letoch na Tahiti (Papeete), Réunion (Saint-Denis), Curacao, Guadalupe (Pointe-a-Pitre) , Martinique (Fort de France) a Francúzska Guaiana (Cayanne). Pri letoch na Tahiti je 50% zľava možná iba pri odletoch z Paríža. Pri odlete z iných európskych miest je zľava 20%.

Uvádzam počet míľ za jednosmernú letenku. Na spiatočnú letenku je potrebné dvojnásobné množstvo míľ.

Martinique, Guadeloupe a Cayanne : ekonomická trieda 13 500 míľ, premium economy 27 000 míľ, biznis 33 750 míľ.

Saint Denis de la Réunion a Curacao: ekonomická trieda 14 500 míľ, premium economy 27 000 míľ a biznis 33 750 míľ.

Tahiti: ekonomická trieda 33 000 míľ, premium economy 66 000 míľ, biznis 82 500 míľ. Počet míľ potrebných pri odlete z Paríža.

Celá októbrová Promo Awards ponuka.

Zhrnutie

Tahiti a Réunion patria do desiatky mojich najobľúbenejších ostrovov, ktoré som doteraz navštívil. Ak by som mal dostatok míľ na účte Flying Blue, určite by som ich využil pri niektorej z promo akcií na opätovnú návštevu jedného z týchto dvoch ostrovov.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment