Home Vernostné programy Zľava 50% na letenky za Avios od British Airways

Zľava 50% na letenky za Avios od British Airways

by Karol
0 comment

Vernostný program Executive Club od British Airways poskytuje zľavu až 50% pri výbere leteniek za Avios. British Airways nepoužíva míle vo svojom vernostnom programe, ale body označované ako Avios. Táto akcia výberu leteniek za míle je historicky jednou z najvýhodnejších. Problémom je ale nejasná situácia ohľadom možnosti cestovania v najbližších mesiacoch. Letenky je možné zrušiť za poplatok a Avios vrátiť na účet ak by ste nemohli cestovať.

British Airways výber letenky za Avios so zľavou

British Airways poskytuje zľavu 50% na všetky letenky na diaľkových letoch vystavených za Avios do 13. októbra 2020. Na krátkych letoch je zľava 25%. Cestovať je možné až do 30. júna 2021. Všetky lety musia byť na palube British Airways. Na povinné poplatky spojené s vystavením letenky sa zľava nevzťahuje. Vo všeobecnosti si európske letecké spoločnosti účtujú veľmi vysoké poplatky za letenky vystavené za míle. Výnimkou nie je ani British Airways. Pri spiatočnej letenke v biznis triede na diaľkových letoch tieto poplatky môžu byť aj vyše 600 eur. Ak by ste náhodou uvažovali nad výmenou Avios za letenku do Severnej Ameriky, mali by ste tiež zvážiť či by sa vám momentálne viac neoplatilo využiť akciu British Airways, v ktorej je možné kúpiť spiatočnú letenku v biznis triede do USA už za 750 eur.

Letenky so zľavou sú dostupné vo všetkých cestovných triedach. Ak nemáte na účte dostatok Avios, chýbajúce Avios je možné zakúpiť, alebo darovať.

Napríklad za spiatočnú letenku v biznis triede z Viedne do New Yorku je potrebných 78 880 Avios + 595 eur. V ekonomickej triede napríklad za spiatočnú letenku z Viedne do Johannesburgu je potrebných 32 750 Avios + 331 eur a v biznis triede 91 376 Avios + 452 eur. Mexico City v biznis triede je dostupné za 91 376 Avios + 622 eur a premium economy za 63 750 Avios + 375 eur (spiatičné letenky).

Letenky je možné zrušiť a Avios vrátiť do Executive Club za poplatok 42,5 eur ak by ste nemohli cestovať. Celú ponuku British Airways nájdete tu.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment