Home Letecké spoločnosti Nové diaľkové dovolenkové destinácie Lufthansy

Nové diaľkové dovolenkové destinácie Lufthansy

by Karol
1 comment

Lufthansa očakáva na budúci rok rýchlejšie oživenie dopytu po letenkách do dovolenkových destinácií ako v prípade obchodných destinácií. Tomuto trendu prispôsobili aj plánovanie letového poriadku na rok 2021. V posledných dňoch bolo oznámené otvorenie niekoľkých nových diaľkových liniek do turistami vyhľadávaných krajín. Okrem týchto diaľkových letov bude pridaných aj 15 nových spojení do prímorských letísk v južnej Európe a severnej Afrike. Podľa predstaviteľov spoločnosti, Lufthansa v doterajšej histórii nikdy naraz nesprevádzkovala také veľké množstvo nových letov do dovolenkových destinácií.

Nové destinácie Lufthansy

Od 31. marca začne Lufthansa lietať dva krát týždenne z Frankfurtu do Mombasy (Keňa) a na Zanzibar (Tanzánia). Lety na Zanzibar budú prevádzkované so zastavením v Mombase. Letenky ale nebude možné kúpiť na trase medzi Mombasou a Zanzibarom, kedže Lufthansa nebude mať Fifth Freedom práva na lety medzi týmito dvoma africkými letiskami.

Od 29. marca 2021 začne Eurowings, dcérska spoločnosť Lufthansy lietať tri krát týždenne z Frankfurtu do Punta Cana v Dominikánskej Republike.

Eurowings bude od 3. júna 2021 prevádzkovať tiež lety z Frankurtu do Anchorage na Aljaške. Táto linka mala byť povodne spustená už v lete 2020. Pandémia koronavírusu ale oddialila otvorenie tohto spojenia o jeden rok.

Spoj do Malé (Maledivy) bude prevádzkovaný celoročne dva krát za týžden. Doteraz Lufthansa lietadla na Maledivy iba v zimnom období. Od budúceho roka bude možné lietať s Eurowings celoročne aj na Maurícius.

Zhrnutie

Zo zoznamu publikovaných nových destinácií je podľa mňa najzaujímavejšie Anchorage. Z Európy je možné na priamych letoch cestovať na Aljašku iba s nemeckou leteckou spoločnosťou Condor. Naproti tomu do Punta Cana je už aj teraz možné letieť s viacerými európskymi leteckými spoločnosťami a ostrovy v Indickom oceáne sú dobre prepojené s Európou hlavne blízkovýchodnými a africkými leteckými prepravcami. Výber letenky za míle do Anchorage z Miles and More programu by mohol predstavovať veľmi dobrú hodnotu za vaše míle, hlavne ak by sa Anchorage dostalo medzi Mileage bargains s 50% zľavou.

Letenky na týchto letoch zatiaľ nie sú v predaji, ale do budúcnosti by tieto nové destinácie Lufthansy mohli byť atraktívne aj pre mnohých cestovateľov zo Slovenska.



1 comment

Súvisiace články

1 comment

Lufthansa biznis trieda z Budapešti do Kene 1150€ - Dvere sveta dokorán 13. decembra 2020 - 13:16

[…] Nairobi, kam je možné teraz cestovať v biznis triede z Maďarska za 1150 eur. Budúci rok začne Lufthansa prevádzkovať z Frankfurtu aj priame lety do prímorského mesta Mombasa. Terajšia akciová ponuka z Budapešti sa ale vzťahuje iba na lety do Nairobi. Letenky za túto […]

Reply

Leave a Comment