Home Letecké spoločnosti Qatar Airways: flexibilné zmeny leteniek na rok 2021

Qatar Airways: flexibilné zmeny leteniek na rok 2021

by Karol
1 comment

Qatar Airways po prepuknutí pandémie koronavírusu ponúkli svojim klientom jedny z najlepších podmienok ohľadom možnosti zmeny leteniek a ich refundácie. Asi najjedinečnejšou bola možnosť zmeniť zadarmo destináciu do vzdialenosti 5000 míľ od pôvodného miesta príletu. Ak ste mali napríklad letenku do Bangkoku, mohli ste si ju úplne zadarmo zmeniť napríklad na Sydney. Podmienky tejto akcie boli platné pri cestách do 31. decembra 2020. Teraz Qatar Airways predĺžili túto takzvanú Book with confidence ponuku aj na cesty v rok 2021. Aj keď podmienky nie sú až tak výhodné ako doteraz, stále patria medzi jedny z najlepších medzi leteckými spoločnosťami. Nová akcia platí pre všetky letenky zakúpené do 31. decembra 2021. Ak sa situácia v najbližších mesiacoch výrazne nezlepší, predpokladám že táto ponuka bude opäť predĺžené aj na letenky zakúpené v roku 2021.

Zmena destinácie

Najzásadnejším rozdielom oproti predchádzajúcej ponuke je možnosť zmeny destinácie. Destináciu je teraz možné zmeniť iba v prípade nedobrovoľných zmien, ku ktorým došlo zo strany Qatar Airways. K tejto zmene došlo z dôvodu zneužívania tejto veľmi štedrej ponuky Qatar Airways. Ak nie ste členom vernostného programu Qatar Airways Privilege Club, nová destinácia musí byť teraz do 500 míľ od pôvodnej destinácie z vašej letenky. Členovia Privilege Club môžu robiť zmeny v rámci celého regiónu. Regióny sú definované ako napríklad: Ďaleký východ, Australasia, Indický subkontinent, alebo Afrika. Členstvo v Privilege Club je ale bezplatné ak by ste chceli vykonať zmenu destinácie.

Qatar Airways biznis trieda Airbus A350

Qatar Airways flexibilné zmeny leteniek na rok 2021

Možnosti ak sa sami rozhodnete pre zmenu:

1. Podržte svoju letenku v platnosti až do dvoch rokov od kúpy.

2. Neobmedzené množstvo bezplatných zmien dátumu odletu pri cestách až do 31.12.2021. Neplatí sa ani rozdiel v cene letenky pokiaľ je dostupná rovnaká rezervačná trieda ako na pôvodnej letenke.

3. Vymeňte svoju letenku za voucher. Hodnota voucheru bude o 10% vyššia oproti pôvodnej cene letenky.

Možnosti ak ste boli zasiahnutí zmenami zo strany Qatar Airways:

1. Plná refundácia letenky.

2. Možnosť zmeny destinácie ako som už písal vyššie.

3. Výmena hodnoty letenky za míle. Za každý 1 USD dostanete 80 míľ do vernostného programu Privilege Club. Túto možnosť by som ale neodporúčal využiť z dôvodu nízkej hodnoty ponuky.

Všetky podmienky môžete nájsť priamo na webovej stránke Qatar Airways.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Neuveriteľne flexibilná ponuka Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 13. októbra 2020 - 0:04

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment