Home Letecké spoločnosti Recenzia Ryanair. OK let s jedným problémom

Recenzia Ryanair. OK let s jedným problémom

by Karol
0 comment

Aj keď Ryanair nepatrí medzi moje obľúbené letecké spoločnosti, nemám s nimi problém cestovať ak ponúkajú oveľa zaujímavejšie ceny leteniek ako ich konkurencia. Ceny leteniek nízkonákladoviek nie sú vždy až tak zaujímavé ako sa môže zdať na prvý pohľad. Ak si k základnej cene ešte pripočítam koľko budem musieť zaplatiť za príručnú batožinu a rezerváciu sedadla, tak sa konečná cena môže priblížiť k cenenám leteniek tradičných leteckých spoločností. Pri mojej nedávnej ceste na Korfu mal ale Ryaniar oveľa zaujímavejšie ceny ako Austrian Airlines a odlet z Bratislavy bol ďalším veľkým plusom.

Recenzia Ryanair: web check-in

Rovnako ako kúpa letenky, aj web check-in na aplikácii Ryanair prebehol veľmi hladko. Pri vstupe na palubu už bolo veľmi jednoduché v aplikácií otvoriť palubný lístok bez nutnosti jeho vytlačenia v papierovej forme. Na internete môžete nájsť množstvo negatívnych recenzií na Ryanair. Veľká väčšina sťažností ale súvisí s faktom, že ľudia nepoznajú prepravné podmienky. Ak si pred príchodom na letisko spravíte web-check a vaša batožina bude spĺňať limity, nemali by ste mať pri ceste žiadny zásadný problém.

Vstup na palubu a palubný personál

Cestoval som iba s jedným 38 litrovým batohom, ktorý som si zobral so sebou na palubu lietadla. Batoh ale svojou veľkosťou nespĺňal podmienky bezplatnej batožiny a preto som si pri kúpe letenky priplatil za prioritný vstup na palubu. S týmto prioritným vstupom si budete môcť vziať do lietadla zadarmo jeden kus väčšej príručnej batožiny.

Let na Korfu nebol plný a preto nebol problém nájsť miesto na uloženie batožiny.

Letušky a stevardi boli všetci zo Slovenska a počas celého letu boli vo veľmi dobrej nálade. Moja interakcia s nimi bola minimálna, kedže som väčšinu letu prespal.

Recenzia Ryanair: sedadlá

Pre mňa najväčším negatívom Ryanair je systém ich prideľovania sedadiel pasažierom, ktorí si za miesto nezaplatili. O mojej taktike ako získať lepšie sedadlo aj bez poplatkov navyše som už písal v minulosti:

Rezervácia sedadla na zlomyseľnom Ryanair(e)

Ryanair sa zo zásady snaží prideliť pasažierom bez rezervácie čo najhoršie sedadlá. Ak ste si za sedadlo nepriplatili, je veľká pravdepodobnosť, že budete sedieť na strednom sedadle. Ak cestuje vo dvojici, alebo v skupine, rezervačný systém Ryanair vás “rozhodí” po celom lietadle.

Na tomto lete som si miesto nerezeroval dopredu. Predpokladal som, že počas pandémie koronavírusu (október 2020) let nebude úplne plný a miesto vedľa mňa by mohlo ostať voľné. Pri web check-in mi Ryanair pridelil stredné sedadlo B. Sedadlo C vedľa mňa bolo obsadené a po zatvorení dvier lietadla som si presadol sedadlo A, ktoré ostalo voľné. Celkovo boli rozostupy medzi radmi sedadiel celkom akceptovateľné aj pri mojej výške 186 cm. K pohodlnejšiemu cestovaniu určite prispelo aj voľné sedalo vedľa mňa. Aj keď som si v minulosti pri dlhších letoch s nízkonákladovkami vždy rezervoval sedadlo pri núdzovom východe, do budúcnosti by som na kratších letoch nemal problém aj so štandardným sedadlom.

Recenzia Ryanair: zhrnutie

Ak neberiem v úvahu systém prideľovania sedadiel, môj let s Ryanair na Korfu bol bezproblémový. K lepšej atmosfére na palube prispel aj fakt, že let bol plný len asi z dvoch tretín. Najpozitívnejšie by som hodnotil možnosť odletu z Bratislavy. V budúcnosti by som zo nemal problém opäť cestovať s Ryanair. Cena letenky by ale musela byť výraznejšie nižšia ako u tradičných leteckých prepravcov.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment