Home Vernostné programy Môj zisk Star Alliance Gold od Aegean počas pandémie

Môj zisk Star Alliance Gold od Aegean počas pandémie

by Karol
0 comment

Z dôvodu silného zastúpenia Lufthansa Group v strednej Európe sú pre ľudí žijúcich na Slovensku najzaujímavejšie vernostné programy skupiny leteckých spoločností Star Alliance. Ak by ste mali záujem získať status Star Alliance Gold, jedným z najlepších programov na dosiahnutie tohto cieľa je Miles+Bonus od gréckej leteckej spoločnosti Aegean Airlines. Benefity Star Aliance Gold sú napríklad check-in pri biznis prepážkach, vstup do biznis salónikov, prioritný vstup na palubu, vyšší hmotnostný limit na batožinu, alebo prednostné doručenie batožiny.

Nad odchodom z programu Miles and More od Lufthansy, kde je dosiahnutie Gold statusu veľmi náročné som uvažoval už dlhšiu dobu. Začiatkom januára 2020 som sa konečne rozhodol prestúpiť k Aegean Airlines. Vytvoril som si plán ako behom pol roka získať najrpv Silver a následne hneď Gold (s dostatkom míľ až na dva roky). Vo februári ale do Európy dorazil koronavírus a celý môj plán sa zosypal ako domček z kariet.

Môj pôvodný plán na Star Alliance Gold od Aegean

Zjednodušene povedané, z nuly na Gold od Miles+Bonus je potrebné získať 36 000 míľ plus absolvovať 6 letov s Aegean (viac informácií v tomto staršom blogu). Mojím prvým krokom bola 1200 eurová spiatočná letenka v biznis triede s TAP Air Portugal do Brazílie. Za tieto lety som ešte začiatkom marca dostal vyše 22 000 míľ. Na máj som mal naplánovanú dovolenku v Grécku, počas ktorej by som absolvoval potrebných 6 letov s Aegean. Na August som si kúpil letenku v prvej triede do Hongkongu so Swiss za 1800 eur, za ktorú by som dostal ďalších 38 000 míľ. Swiss môj let našťastie zrušili, lebo do Hongkongu by ma aj tak nepustili.

Nový plán

Grécko otvorilo svoje hranice v polovici júna a ja som si hneď svoje pôvodne májové letenky prebookoval na začiatok júla. Spolu s míľami do Brazílie som hneď po prílete na Mykonos dosiahol Silver status a navyše som získal za túto dovolenku ďalších 3000 míľ.

V auguste som mal cestovať na Faerské ostrovy, ale KLM moju letenku zrušili. SAS v tom čase predávali letenky v biznis triede na Faerské ostrovy len o 50 eur drahšie ako v ekonomickej triede. Za tieto lety s SAS (člen Star Aliance) som získal ďalších 4000 míľ.

V septembri Aegean Airlines z dôvodu pandémie koronavírusu jednorázovo znížili hranicu na Gold z 24 000 na 18 000 míľ a mne zrazu chýbalo menej ako 3000 míľ. A to som mal ešte naplánovanú jednu dovolenku v Grécku, za ktorú som dostal 2000 míľ.

Posledný krok k Star Alliance Gold

Teraz mi už na dosiahnutie cieľa stačí získať 400 míľ do polovice marca 2021. Tieto chýbajúce míle by som si vedel jednoducho kúpiť aj hneď teraz v programe Miles+Bonus za menej ako 50 eur. Tento posledný krok ale absolvujem až začiatkom marca (či už letom, alebo kupou míľ). Ak by som získal Gold už teraz, na obnovu by som mal presne 12 mesiacov. Pri súčasnej pandemickej situácii by to bolo mrhaním členstva, kedže možností na cestovanie v najbližších mesiacoch bude minimálne.

Zhrnutie: Star Alliance Gold od Aegean

Po uzatvorení hraníc v polovici marca som nepredpokladal, že by som sa k Gold statusu mohol prepravovať ešte tento rok. Teraz mi k tomuto cieľu stačí len malý krôčik. Udržanie Gold statusu do budúcnosti bude už oveľa jednoduchšie. Za rok budem musieť získať 12 000 míľ plus absolvovať 4 lety s Aegean. Ak by som s Aegean neletel, potreboval by som 24 000 míľ.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment