Home Letecké spoločnosti Austrian Airlines začínajú ponúkať test na Covid

Austrian Airlines začínajú ponúkať test na Covid

by Karol
1 comment

Letecká spoločnosť Austrian Airlines v spolupráci s letiskom Viedeň začali od 23. októbra ponúkať zadarmo test na Covid-19. Tento test je zatiaľ dostupný iba pre pasažierov na letoch OS 229 do Berlína.

Austrian Airlines test na Covid-19

Testovacie centrum bolo zriadené v check-in zóne terminálu 3. Skúšobné testovacie obdobie pre pasažierov z letov OS 229 bude prebiehať od 23. októbra do 8. novembra. Po tomto termíne by mala byť možnosť bezplatného testovania rozšírená aj na ďalšie lety. Antigénové testy sú dobrovoľné a výsledok by mal byť doručený SMS správou za 10 až 15 minút po vykonaní testu. Pozitívne testované osoby budú mať možnosť bezplatne prebookovať letenku, alebo budú môcť požiadať o refundáciu letenky. Osoby s negatívnym testom budú musieť naďalej povinne používať rúško či už na letisku, alebo na palube lietadla.

Austrian Airlines plánujú do budúcnosti informovať dopredu prostredníctvom e-mailu všetkých pasažierov, na ktorých sa bude vzťahovať možnosť bezplatných testov. Tento test ale nemôže slúžiť ako oficiálne potvrdenie na negatívny test na koronavírus v prípade krajín, ktorý takýto test vyžadujú. Viac informácií o testoch nájdete na webovej stránke Austrian Airlines.

Letisko Viedeň už dávnejšie ponúka možnosť otestovať sa na koronavírus. Tento test je ale spoplatnený a môžu ho využiť cestujúci či už pred odletom, alebo po prílete.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Austrian: povinný Covid test na niektorých letoch - Dvere sveta dokorán 12. novembra 2020 - 15:01

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment