Home Letecké spoločnosti Ako získať zadarmo upgrade do biznis triedy

Ako získať zadarmo upgrade do biznis triedy

by Karol
0 comment

Na internete môžete nájsť množstvo článkov ako získať zadarmo upgrade z ekonomickej do biznis triedy. Byť dobre oblečený, milý na zamestnancov pri check-in, alebo bonboniéra pre letušku vám určite nepomôžu. Jedná sa všetko o rady, s ktorými máte nulovú šancu uspieť.

Na upgrade je možné použiť míle z vernostných programov, ale to už míňate ťažko nalietané míle, čo môžeme považovať za určitú formu platby. Ak chcete cestovať v biznis triede a nechcete za toto privilégium platiť, vyšší status v niektorom z vernostných programov leteckých spoločností poskytuje najväčšiu šancu na bezplatný upgrade.

Qatar Airways biznis sedadlá Qsuite

Upgrade zadarmo do biznis triedy

Vernosť jednej leteckej spoločnosti, alebo aliancii leteckých spoločností ponúka množstvo benefitov. Jedným z nich je práve vyššia šanca na upgrade do vyššej triedy. Letecké spoločnosti sa snažia vždy odmeniť svojich najvernejších zákazníkov. Že ste pekne oblečení nebude nikoho zaujímať. Čím je váš status vo vernostnom programe vyšší, tým máte väčšiu šancu na upgrade.

Na svete existujú tri veľké aliancie leteckých spoločnistí (Oneworld, Star Alliance a SkyTeam). Váš status bude uznaný na všetkých letoch v rámci jednej aliancie. Napríklad ak máte Star Alliance Gold od Lufthansy, všetky benefity dostanete aj na letoch Turkish Airlines, ktorí sú tiež súčasťou Star Aliance. Z tohto dôvodu ak často cestujete, je dobré byť verný leteckým spoločnostiam jednej aliancie.

Hlavným predpokladom na upgrade je plný let v ekonomickej triede. Letecké spoločnosti väčšinou predajú viac leteniek ako je miest v lietadle. Spoliehajú sa na to, že niektorí pasažieri sa nedostavia na odlet, alebo zmeškajú svoj prípoj. Až v prípadoch, keď je ekonomická trieda plná pristupujú letecké spoločnosti s presunmi do vyšších tried. Na poloprázdnom lete vás preto vyšší status vo veľkej väčšine prípadov nedostane do biznis triedy.

Biznis trieda Oman Air

Osobné skúsenosti s upgrade

Na diaľkových letoch sa vôbec nespolieham na možnosť bezplatného upgradu už 10 rokov. Vždy si kupujem priamo letenky v biznis triede. Priemerná cena mojich spiatočných leteniek v biznis triede na diaľkových letoch je zhruba 800 až 900 eur. Za tieto letenky dostanem tiež podstatne viac míľ ako v ekonomickej triede a preto je pre mňa celkový rozdiel v cene leteniek v biznis triede oproti ekonomickej minimálny. Ak by ste mali záujem byť informovaní o zaujímavých ponukách leteniek, na Dvere Sveta Dokorán pravidelne publikujem najnovšie akciové letenky v biznis triede a tiež error fare letenky. Stránku Dvere Sveta Dokorán si tiež môžete pridať medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

Môj prvý upgrade do biznis triedy som získal ešte v roku 2003 na lete s Iberiou z Bogoty do Madridu. V tom čase som mal iba základnú kartu ich vernostného programu, ale aj tá očividne pomohla. Potom som mal ešte jeden úplne náhodný upgrade v roku 2006 s leteckou spoločnosťou Aerogal z Quita na Galapágy. Následne prešlo dlhých 10 rokov bez upgradu.

Šťastena sa na mňa začala obracať až keď som dosiahol status Oneworld Sapphire a neskôr Emerald od Qatar Airways (Emerald je najvyšší možný status v aliancii Oneworld). Odvtedy som bol pomerne často upgradovaný z ekonomickej triedy. Väčšinou sa jednalo o lety s Cathay Pacific (člen Oneworld), kedže som posledné roky žil v Ázii a väčšina mojich letov v rámci kontinentu bola práve na palube tohto hongkongského prepravcu. Pred získaním Oneworld Sapphire ma Cathay Pacific nikdy neupgradovala. Bol som pre nich iba jedným z miliónov menej významných pasažierov, ktorí vždy ostali sedieť v zadnej časti lietadla pokiaľ si za biznis triedu nezaplatili sami.

————————————-

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.


0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment