Home Letecké spoločnosti Ktoré letecké spoločnosti nepodávajú alkohol?

Ktoré letecké spoločnosti nepodávajú alkohol?

by Karol
1 comment

Je vašim rituálom dať si aspoň jeden drink počas cesty lietadlom? Vedeli ste, že nie na všetkých letoch vám bude tomuto pôžitku dopriate a viaceré letecké spoločnosti vôbec neponúkajú alkohol na svojich palubách? Vo všetkých prípadoch sa jedná o aerolinky z moslimských krajín, v ktorých je z náboženských dôvodov väčšinou konzumácia alkoholických nápojov úplne zakázaná. Našťastie aj Slovákmi obľúbené blízkovýchodné spoločnosti ako Qatar Airways, Emirates a Etihad nepatria medzi takzvané dry airlines, výraz ktorým sa v angličtine označujú letecké spoločnosti nepodávajúce alkohol. Je dôležité si uvedomiť, že niektoré spoločnosti vám povolia konzumáciu vlastného alkoholu a niektoré úplne zakazujú aj jeho prepravu v lietadle.

Počas celého mesiaca Ramadán aj veľké aerolinky ako Emirates, alebo Qatar Airways upravujú formu akou je alkohol podávaný. V biznis salónikoch je väčšinou alkohol schovaný z regálov a v niektorých prípadoch vôbec nie je podávaný. Na palube lietadiel tiež dochádza k určitým zmenám. Napríklad Qatar Airways v biznis triede vôbec neponúka alkoholické welcome drink a alkohol je podávaný až po vzlete.

Saudia

Saudskoarabská letetecká spoločnosť Saudia nielenže nepodáva alkohol v lietadlách a biznis salónikoch, ale úplne zakazuje aj jeho prepravu na palube. Saudia má často v ponuke spiatočné letenky v biznis triede z Európy do Ázie už za 690 eur. Aj keď si rád dám pohár šampanského v lietadle, za takúto nízku cenu letenky by som nemal problém vydržať cestu do Ázie aj bez alkoholu.

Kuwait Airways

Kuwait Airways tiež nepodávajú alkoholické nápoje, ale umožňuje konzumáciu vlastného alkoholu. Ďalšia kuwaitaká spoločnosť Jazeera Airways patrí tiež medzi “suché aerolinky”.

EgyptAir

Najväčšia egyptská letecká spoločnosť Egyptair na palubách lietadiel tiež nepodáva alkohol. Umožní vám ale konzumáciu vlastného alkoholu a rovnako ako Kuwait Airways poskytne poháre a ľad pre vami donesený alkohol.

Iran Air

Irán Air nepovoľuje žiadnu konzumáciu alkoholu na svojich letoch. To isté platí aj pre všetky ostatné iránske letecké spoločnosti.

Ďalšie dry airlines

Royal Brunei nepodáva alkohol, ale povoľuje vlastnú konzumáciu. Air Arabia úplne zakazuje konzumáciu alkoholu. Alkohol nie je podávaný ani leteckými spoločnosťami Iraqi Airways, Jazeera Airways a Pakistan International Airways.

——————————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Biznis trieda 2022: Juhovýchodná Ázia z Atén 820€ - Dvere sveta dokorán 16. marca 2021 - 23:38

[…] sú s Boeing 777 s už menej ideálnymi angled-flat sedadlami. Je dôležité si uvedomiť, že Saudia nepodáva alkohol vo svojich lietadlách a ani vo svojich biznis salónikoch. Strava na palube lietadla by mala byť […]

Reply

Leave a Comment