Home Letecké spoločnosti Prvé foto: Premium ekonomická trieda Emirates

Prvé foto: Premium ekonomická trieda Emirates

by Karol
1 comment

Emirates v týchto dňoch prevzali prvé lietadlo Airbus A380 s novou premium economy triedou. Okrem tejto úplne novej cestovnej triedy boli predstavené aj upravené interiéry v ekonomickej, biznis a prvej triede. Premium ekonomická trieda na palubách Emirates bude predstavovať výrazne zvýšenie pohodlia oproti klasickej ekonomickej triede.

Emirates, premium economy

Nová premium ekonomická trieda od Emirates

Emirates výberom sedadiel v premium economy ničím neprekvapili. Nevybrali sa cestou inovácie a zvolili sedadlá, ktoré sú štandardom v tejto triede. V dizajne sa mierne odklonili od ich tradičných gýčových interniérov, keď hlavne v prvej triede prevládala zlatá farba a lacno vyzerajúce umelé drevo. Kožené poťahy v premium economy sú vo farbe šampanského a v tomto farebnom tóne budú aj nové sedadlá v biznis triede. V premium ekonomickej triede budú mať Emirates na Airbus A380 osem sediel v jednom rade (konfigurácia 2-4-2). Zvlášť by som chcel vyzdvihnúť pomerne štedrý rozostup medzi jednotlivými radmi, ktorý je 40 palcov (101,5 cm). Väčšina leteckých spoločností má v premium economy vzdialenosti medzi radmi 38 palcov. Veľkosť osobných obrazoviek je 13,3 palca.

Emirates majú v najbližších dvoch rokoch dostať ešte štyri nové A380 s premium economy triedou. Nové Boeing 777-9 by mali mať tiež premium economy, ale tie budú postupne zaraďované do flotily až od roku 2023. Či budú rekonfigurované aj staršie lietadlá Boeing 777 a Airbus A380 nie je jasné. Preto nemôžeme očakávať, že by Emirates v dohľadnej dobe začali nasadzovať lietadlá s premium economy na letoch do Viedne, alebo Budapešti. Ďalšie informácie ohľadom tohto nového produktu nájdete v tomto staršom blogu.

Emirates, sedadlá v biznis triede na nových A380

Nové sedadlá v ekonomickej a biznis triede na A380

Sedadlá v biznis triede ostanú rovnaké ako v starších A380. Dôjde iba k zmenám v materiálových a farebných prevedeniach sedadiel. Dizajnovo bude tiež mierne upravený bar pre pasažierov prvej a biznis triedy. Indivuálne suity v prvej triede budú trocha širšie s vyššími dverami.

V ekonomickej triede budú inštalované nové ľahšie sedadlá. Vo väčšine prípadov sú tieto sedadlá menej pohodlné na sedenie ako sedadlá staršej generácie. Emirates ale tvrdia, že nedôjde k zhoršeniu komfortu pri cestách v ekonomickej triede.

————————————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Prvé lietadlo Emirates s premium economy triedou - Dvere sveta dokorán 31. decembra 2020 - 19:51

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment