Home Letecké spoločnosti Obnovené medzinárodné lety Qantas môžu byť dobrou správou aj pre nás

Obnovené medzinárodné lety Qantas môžu byť dobrou správou aj pre nás

by Karol
0 comment

Austrálska letecká spoločnosť Qantas v marci 2020 zastavila úplne všetky medzinárodné lety s výnimkou repatriačných letov a občania Austrálie nemôžu doteraz voľne cestovať do zahraničia. Všetky lety smerujúce do Austrálie sú z dôvodu nízkeho počtu povinných štátnych hotelov kapacitne obmedzené. Napríkad do Sydney môže naraz na jednom lete pricestovať maximálne 50 pasažierov. Pri diaľkových lietadlách s priemernou kapacitou 300 pasažierov to znamená, že liedadlá sú minimálne vyťažené. Podľa vyjadrení austrálskej vlády sa zdalo, že by Austrália mohla ostať zatvorená pre turistov až do konca roka roka 2021. Qantas ale teraz začali s predajom leteniek na medzinárodných letoch, čo môže znamenať ich optimistickejší pohľad ohľadom otvárania medzinárodných hraníc.

Obnovené medzinárodné lety Qantas

Qantas plánuje obnoviť lety do väčšiny dôležitých destinácií od 1. júla 2021. Hoci frekvencia letov bude znížená oproti stavu pred vypuknutím pandémie, už len opätovné sprevádzkovanie letov znamená optimizmus na strane Qantas v pomerne rýchle obnovenie stability v druhej polovici roka 2021. Ak by sa extrémne uzavretá Austrália začala otvárať svetu, dá sa predpokladať, že od turizmu oveľa viac závislé krajiny by mohli postupovať rovnako a tiež otvoriť svoje hranice.

Pravdaže je otázne, aké podmienky budú musieť splniť budúci cestujúci. Predstavitelia Qantas sa už koncom minulého roka vyjadrili, že na ich letoch budú môcť cestovať iba ľudia zaočkovaní proti koronavírusu.

Existuje ale aj možnosť, že predaj leteniek pre Qantas predstavuje len spôsob ako získať bezúročný úver od budúcich potenciálnych pasažierov. Väčšina svetových leteckých spoločností je vo veľmi zlej finačnej situácii a príjem z predaja leteniek im môže pomôcť preklenúť najťažšie obdobie, aj keby neskôr museli predané letenky refundovať.

Ostáva len dúfať, že očkovanie bude prebiehať plynule a v druhej polovici roka už budeme mať viac slobody pri cestovaní.

Recenzia Qantas First class lounge na letisku Changi v Singapure.

—————————————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment