Home Vernostné programy Star Alliance menia podmienky vstupu do lounge

Star Alliance menia podmienky vstupu do lounge

by Karol
0 comment

Venostné programy Miles & More (Lufthansa Group), Miles+Bonus (Aegean Airlines) a EuroBonus (Scandinavian Airlines) v týchto dňoch ohlásili zmeny ohľadom vstupu do biznis salónikov. Podľa nových pravidiel si budú môcť držitelia statusu Star Alliance Gold zobrať do lounge hosťa zadarmo iba ak cestujú na tom istom lete. Zmena by mala vstúpiť do platnosti 3. mája 2021.

Star Alliance lounge, nové podmienky pre hostí

Zverejnené informácie zatiaľ neboli oficiálne potvrdené alianciou. Možnosť držiteľov statusu Star Alliance Gold pozvať si zadarmo hosťa do biznis salónika by ale od 3. mája 2021 mali obmedziť všetky vernostné programy aliancie. Podľa doterajších pravidel si členovia Star Alliance Gold mohli zadarmo pozvať do salónika jednu osobu ak obaja cestovali na akomkoľvek lete Star Alliance z toho istého letiska v ten istý deň (alebo do 5 ráno nasledujúceho dňa). Podľa nových pravidiel bude druhej osobe umožnený vstup iba ak obaja pasažieri cestujú na tom istom lete. Táto informácia zatiaľ nebola aktualizovaná na webovej stránke Star Alliance. Nové pravidlá by mali Star Alliance oficiálne zverejniť na webovej stránke v deň implementácie.

Zatiaľ zmenu svojim členom komunikovali iba niektoré vernostné programy. V prípade Miles & More sa táto zmena týka HON Circle členov a aj držiteľov statusu Senators.

Pred vstupom do biznis salónika je dôležité si uvedomiť, že sa nemusíte vždy riadiť odporúčaniami leteckých spoločností. Tie sa vás v mnohých prípadoch budú snažiť dostať do lacnejších a menej kvalitných salónikov. Platí to ak cestujete v biznis triede a aj v prípade, keď máte vstup umožnení vďaka vyššiemu statusu. Viac informácií o vašich možnostiach nájdete v tomto blogu.

—————————————

Ak chcete byť byť pravidelne informovaní o akciových letenkách v biznis triede a o najnovších správach zo sveta leteckých spoločností, pridajte si stránku Dvere Sveta Dokorán medzi vaše obľúbené položky na Facebooku.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment