Home Letecké spoločnosti Qatar Airways zavádza nové Lite letenky

Qatar Airways zavádza nové Lite letenky

by Karol
3 komentáre

Qatar Airways mení od 1. októbra 2021 štruktúru svojich leteniek a pridáva novú kategóriu economy a business Lite leteniek.

Economy Lite

Nové economy Lite letenky budú v rezervačnej triede W. Za túto rezervačnú triedu dostanete do vernostného programu Privilege Club od Qatar Airways iba 25% míľ. Letenky sú nerefundovateľné a všetky zmeny sú za poplatok. Economy Classic letenky môžete refundovať a povolenú máte zadarmo aj jednu zmenu (dátum/ trasu). Maximálna hmotnosť check-in batožiny je 20 kilogramov. Upgrade do biznis triedy nie je možný.

Aký bude cenový rozdiel medzi economy Lite a Classic letenkami zatiaľ nie je jasné. Na letoch z Viedne Qatar Airways zatiaľ nepredávajú economy Lite letenky.

Qatar Airways business Lite

Qatar Airways v roku 2020 spoplatnili vstup do biznis salónikov pasažierom v rezervačnej triede business Classic (R). Od 1. októbra 2021 budú mať cestujúci s rezervačnou triedou R opäť vstup do salónikov zadarmo.

Najväčšie obmedzenia budú teraz v novej tarifnej kategórii business Lite (rezervačná trieda P). Vstup do biznis salónikov bude s Lite letenkami za poplatok. Do Privilege Club dostanete iba 75% míľ a refundácie/ zmeny leteniek budú za poplatok. Rezervácia sedadla bude tiež za poplatok. Hmotnostný limit na batožinu ostáva rovnaký ako pri business Classic letenkách.

Business Lite letenky od Qatar Airways sú už momentálne v predaji. Náhodne som porovnal spiatočné letenky Lite a Classic z Viedne do Bangkoku. Za Lite letenku by ste na tejto trase zaplatili 2198 eur a za Classic 2284 eur. V tomto prípade sa vôbec neoplatí kupovať Lite letenky, kedže rozdiel v cene je len 88 eur. Už len hodnota míľ čo by ste dostali navyše za Classic letenky je vyššia ako 88 eur.


Všetky podrobnosti o nových rezervačných triedach nájdete priamo na webovej stránke Qatar Airways.

Zhrnutie

Či sa vám oplatí kupovať Lite letenky bude závisieť od cenového rozdielu oproti Classic letenkám. Obávam sa ale, že mnoho ľudí si hlavne pri kúpe letenky v biznis triede neuvedomí, že v Lite tarife nebudú mať umožnený bezplatný vstup do biznis salónikov. Ak ste držiteľom statusu Oneworld Sapphire, alebo Emerald, vstup do biznis salónikov vám bude umožnený aj v prípade Lite leteniek.

Najlepšie sedalá Qatar Airways v biznis triede.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Biznis trieda Qatar Airways už bez vstupu do loungu - Dvere sveta dokorán 28. septembra 2021 - 10:15

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Iberia Dalí lounge na letisku v Madride - Dvere sveta dokorán 12. októbra 2021 - 22:38

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Zľava do 20% na letenky Qatar Airways - Dvere sveta dokorán 18. decembra 2021 - 17:10

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment