Home Cestovateľský blog Kde si prenajať auto na Kanárskych ostrovoch

Kde si prenajať auto na Kanárskych ostrovoch

by Karol
0 comment

Ak plánujete stráviť dovolenku na Kanárskych ostrovoch aj mimo vášho hotelového rezortu, prenájom auta je najrozumnejšia voľba pri výbere spôsobu prepravy po ostrovoch. So šoférovaním po miestnych cestách by ste nemali mať žiadny problém a prenájom auta je prekvapujúco lacný.

Veľmi dôležitý je ale správny výber spoločnosti, s ktorou si prenajmete auto. Rezerváciu auta by ste tiež nemali odkladať na neskôr. Pri mojej nedávnej ceste na Lanzarote tri týždne pred mojím príletom už neboli dostupné žiadne autá (okrem zopár veľmi drahých áut od Avis). Na Fuerteventure už iba jedna z miestnych spoločností, ktoré budem dnes odporúčať mala stále autá k dispozícii. A to som cestoval v koncom septembra mimo hlavnej turistickej sezóny.

Prenájom auta na Kanárskych ostrovoch

Pri prenájme auta by ste si mali vybrať jednu z miestnych spoločností. Medzinárodné firmy ako Hertz, Avis, alebo Europcar majú oveľa vyššie ceny ako lokálna konkurencia a ich základná cena ešte nezahŕňa kompletné poistenie auta.

S miestnymi firmami už budete mať vo väčšine prípadov auto úplne poistené v základnej cene. V tomto poistení už budú zahrnuté aj pneumatiky a sklá. Pri rezervácii auta si ale vždy overte čo poistenie zahŕňa. Výhodou úplného poistenia je, že pri preberaní auta nebudete musieť obchádzať celé auto a zaznamenávať všetky škrabance na karosérii, alebo kolesách. Najdôležitejšie je si zapamätať, že auto musíte vrátiť s rovnakým množstvom paliva ako pri preberaní auta.

Z miestnych požičovní majú najlepšiu povesť Paylesscar, Cabrera Medina, Cicar a Autoreisen. Z týchto štyroch by iba Autoreisen nemal mať v poistke zahrnuté sklá a pneumatiky. Tie si ale môžete pripoistiť za dve eurá na deň . Veľmi zlú povesť majú Goldcar a Orlando. Týmto dvom firmám by ste sa preto mali vyhnúť.

Vo všeobecnosti sa zdali byť všetky autá v celkom dobrom stave. Moje auto od Autoreisen ale už malo najazdených 80 000 kilometrov a bolo trocha vidieť, že sa nejedná o nové auto. Môj známy zo Španielska, ktorý má dovolenkový dom na Kanárskych ostrovoch si vždy prenajíma auto od Paylesscar a aj mne ich vrelo odporúčal.

Ceny za prenájom auta

Ak by ste si prenajali auto na jeden týždeň, za jeden deň za najlacnejšie auto zaplatíte zhruba 18 euro. V tejto cene by ste už mali mať zahrnuté kompletné poistenie a aj neobmedzené kilometre. Pri prenájme iba na jeden deň by ste za rovnaké auto zaplatili zhruba 32 euro.

Za natankovanie na Kanárskych ostrovoch zaplatíte oveľa menej ako na Slovensku. K dnešnému dňu na Slovensku za jeden liter benzínu 95 zaplatíte 1,49 eur. Na Kanárskych ostrovoch by to bolo len 1.05 euro.

Aký je minimálny potrebný čas na prestup medzi dvoma letmi.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment