Home Vernostné programy Môj úspešný status match s ITA Airways (Volare)

Môj úspešný status match s ITA Airways (Volare)

by Karol
1 comment

Pred pár dňami som písal o status match ponuke od novej talianskej leteckej spoločnosti ITA Airways. Akceptované sú žiadosti od držiteľov vyššieho status z jednej z vybraných 24 leteckých spoločností. Podľa podmienok má ITA Airways informovať o úspešnosti žiadosti do 31. decembra 2021. Na moje prekvapenie mi tri dni po podaní žiadosti prišiel email s už prideleným vyšším statusom v ich vernostnom programe Volare.

Volare status match

Volare má štyri statusové úrovne: smart, plus, premium a executive. Ja som podal žiadosť na základe môjho platinum statusu v Privilege Club od Qatar Airways. Platinum v Qatar Airways sa rovná Oneworld Emerald, čo je najvyššia zo štyroch úrovní v Oneworld. ITA Airways mi pridelili tiež ich najvyšší status Executive.

Na moje prekvapenie bola žiadosť spravovaná veľmi rýchlo. Hlavne ak beriem do úvahy fakt, že doteraz nie je dostupných veľa informácií o samotnom vernostnom programe a stále nemám ani číslo vernostnej karty.

Podľa mojej úspešnej žiadosti sa dá predpokladať, že za Oneworld Sapphire by vám mohla byť pridelená úroveň Premium. Star Alliance má iba tri úrovne a preto predpokladám, že za Star Alliance Gold by ste mohli dostať tiež Premium status. Rovnakú úroveň by ste asi mohli dostať aj za SkyTeam Elite Plus.

Využitie statusu

Momentálne je využitie vyššieho statusu veľmi obmedzené. ITA Airways nelieta zo žiadnych so Slovenskom susediacich krajín a nemá ani žiadne partnerské letecké spoločnosti.

V budúcnosti by ale tento status mohol byť veľmi zaujímavý ak ITA Airways vstúpia do jednej z troch veľkých aliancií leteckých spoločností. ITA by prioritne chcela vstúpiť do SkyTeam. Zároveň sú ale otvorení aj rokovaniam so Star Alliance a Oneworld.

Registrácia v programe Volare a podanie žiadosti o status match vám dokopy nezaberie viac ako 10 minút. Ak máte vyšší status v jedenej z 24 leteckých spoločností, podaním žiadosti môžete jedine stratiť 10 minút potrebných na vyplnenie formulárov.

Viac informácií o vernostnom programe Volare nájdete na webovej stránke ITA Airways.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

ITA Airways vstúpili do SkyTeam - Dvere sveta dokorán 30. októbra 2021 - 4:02

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment