Home Letecké spoločnosti Moje doteraz zďaleka najhoršie jedlo v biznis triede

Moje doteraz zďaleka najhoršie jedlo v biznis triede

by Karol
1 comment

Dnes som absolvoval veľmi príjemný let s Latam Airlines zo Santiaga de Chile do Sao Paula. Je len veľká škoda, že celkovo dobrý dojem z cesty pokazilo jedlo podávané v biznis triede. Sendvič, ktorý som dostal na večeru na tomto skoro štvorhodinovom lete bol zďaleka tým najhorším jedlom čo som doteraz jedol v biznis triede.

Latam – jedlo v biznis triede

Latam určite nikdy nevyhrá žiadnu cenu za najlepší catering na svete. V minulosti som už absolvoval niekoľko letov v biznis triede s týmito najväčšími juhoamerickými aerolinkami. Či už v prípade dlhších letov z Európy do Brazílie, alebo na kratšom lete z Buenos Aires do Limy bolo jedlo vždy na akceptovateľnej úrovni. Sendvič z dnešného letu by som ale nazval podpriemerným aj keby bol podávaný v ekonomickej triede.

Niektoré letecké spoločnosti doteraz využívajú pandémiu koronavírusu ako výhovorku na obmedzenie ponuky jedál na palube lietadla. Na medzinárodných letoch v biznis triede v rámci Južnej Ameriky podávali Latam v minulosti väčšinou teplé jedlo. Osobne neviem v čom je sendvič bezpečnejší oproti v obale zohriatom klasickom jedle.

Dokonca aj na sendvič by som sa nesťažoval ak by bol aspoň trocha kvalitný. Suchá žemľa s jedným plátkom lacného syra, kúskom mäsa a uhorkou by ale bola hanbou aj v staničnom bufete. Ešte horšie bolo, že syr v mojej žemli bol ešte z polovici zabalený v pôvodnej ochrannej fólii.

Palubný personál Latam sa zdal byť tiež dosť zahanbený kvalitou podávanej stravy. Každému pasažierovi sa osobne ospravedlnili za obmedzenú ponuku zapríčinenú “ pandémiou koronavírusu”. Nedostatky v strave sa aspoň snažili vynahradiť nápojmi. Aj keď výber nebol príliš široký, nápoje boli ponúkané veľmi proaktívne. Letuška pracujúca v mojej uličke mi dokonca ponúkala, aby som si zobral jednu (malú) flašku aj na hotel.

Zhrnutie

Mnoho leteckých spoločností sa už tento rok úplne vrátilo k predpandemickému cateringu v biznis triede. V prípadoch, kde pretrvávajú obmedzenie sa už väčšinou nejedná o výrazné kvalitívne zmeny. S gumeným sendvičom ale Latam prerazili dno cateringu v biznis triede.

V najbližších dňoch uverejním podrobnejší blog o mojom lete zo Santiaga de Chile do Sao Paula.

Ako vyzerá dobrý catering je zrejmé napríklad z príkladu Qatar Airways.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Recenzia Latam Airlines biznis trieda - Dvere sveta dokorán 31. októbra 2021 - 19:58

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment