Home Letecké spoločnosti Wizz Air z Viedne: pribudne Abu Dhabi, zrušených až 14 liniek

Wizz Air z Viedne: pribudne Abu Dhabi, zrušených až 14 liniek

by Karol
0 comment

Nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air koncom roka 2021 spravila niekoľko zásadných zmien vo svojom letovom poriadku. Do veľkej miery bolo zasiahnuté aj letisko vo Viedni, kde bude zrušených až 14 liniek. Zároveň ale Wizz Air z Viedne sprevádzkujú nové lety do Abu Dhabi, Ammanu a na letisko Gatwick v Londýne.

Zrušené lety

Z letového poriadku Wizz Air už bolo odstránených 12 destinácií z viedenského letiska. Dá sa teda predpokladať, že tieto lety boli zrušené natrvalo, kedže ani jedno z týchto miest nie je dostupné k rezervácii počas celého roka 2022.

Zrušené boli lety do Alghera, Charleroi (Brusel), Kolína nad Rýnom, Dortmundu, Eindhovenu, Fara, Madridu, Osla, Skavsta (Štokholm), Tallinu, Varšavy a na Menorku.

Na jar budú ešte zrušené lety do Dubaja a na letisko Luton v Londýne. Tieto dve destinácie budú ale nahradené letmi do Abu Dhabi a na letisko Gatwick.

Wizz Air z Viedne do Abu Dhabi, Ammanu a na Gatwick

Všetky tri nové linky budú spustené koncom marca 2022. V prípade letov do Abu Dhabi sa bude jednať o náhradu za Dubaj. Posledný odlet z Viedne do Dubaja je naplánovaný na 25. marca 2022.

Do Abu Dhabi začnú Wizz Air lietať 28. marca s frekvenciou dvakrát týždenne v pondelky a piatky. Odlet z Viedne je naplánovaný na 12:40 popoludní, s príletom do Abu Dhabi o 20:15. Spiatočný let je naplánovaný na 20:50 s príletom do Viedne o 00:50. Dĺžka letu z Viedne do Abu Dhabi je 5 hodín a 35 minút a návrat bude trvať 6 hodín a 5 minút. Pri nízkonákladovej konfigurácii sedadiel v lietadle a dĺžke letu 6 hodín sa bude jednať o dosť nepohodlnú formu cestovania do Spojených Arabských Emirátov.

V lete 2021 spustila priame lety medzi Viedňou a Abu Dhabi aj letecká spoločnosť Etihad: Etihad Airways začnú lietať z Abu Dhabi do Viedne

Linka do Ammanu bude spustená 27. marca s odletmi každý štvrtok a nedeľu.

Wizz Air začne lietať každý deň na letisko Gatwick od 27. marca 2022. Posledný let na Luton bude uskutočnený 25. marca 2022.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment