Home Letecké spoločnosti Rozdiel medzi Ryanair, Malta Air, Buzz a Lauda

Rozdiel medzi Ryanair, Malta Air, Buzz a Lauda

by Karol
0 comment

Aj keď ste si kúpili letenku od Ryanair, je možné, že váš let nebude prevádzkovaný priamo touto írskou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou. V posledných rokoch založil Ryanair v Európskej únii tri dcérske letecké spoločnosti, ktorými sú Malta Air, Lauda Europe a Buzz.

Napríklad pri odletoch z Viedne a Bratislavy je pomerne veľká pravdepodobnosť, že budete cestovať práve s jednou z týchto dcérskych leteckých spoločností. V mnohých prípadoch si ale ani neuvedomíte, že nesedíte v lietadle Ryanair.

Malta Air, Lauda Europe a Buzz

Na začiatok je potrebné povedať, že prepravné podmienky sú na všetkých štyroch aerolinkách úplne rovnaké. Pri vašej ceste bude teda v podstate úplne jedno, s ktorou leteckou spoločnosťou poletíte.

Aj keď má Lauda Europe najväčšiu základňu na letisku vo Viedni, jedná sa v skutočnosti o maltskú spoločnosť, ktorá nahradila pôvodne rakúske Laudamotion. Buzz má svoj pôvod v Poľsku a ako názov napovedá, Malta Air na Malte. Nepomýlte si ale Malta Air s Air Malta, čo sú dve rozdielne letecké spoločnosti.

Ak by bol váš let na palube niektorej z dcérskych spoločností Ryanair, budete na to upozornený už pri kúpe letenky. Ako som už ale písal, všetky štyri aerolinky fungujú na identickom nízkonákladovom princípe.

Základne rozdiely

Medzi Ryanair, Buzz a Malta Air nájdete len minimálne rozdiely. Všetky tri lietajú na Boeingoch 737 a aj interiéry ich lietadiel sú takmer identické. Lauda Europe je jediná z tejto štvorice, ktorá lieta s Airbusmi A320. Je ale dosť pravdepodobné, že do budúcnosti aj Lauda nahradí svoje Airbusy Boeingami 737.

Interiér lietadiel Lauda Europe je výrazne odlišný oproti sesterským firmám. Na rozdiel od klasickej ryanairovskej žlto-modrej má Lauda veľmi škaredé sivé sedadlá. Nechcem tým ale povedať, že by inetriér Ryanair bol pekný. Je iba menej depresívny ako u Laudy.

Pohodlie na palube lietadla je vo všetkých prípadoch klasické nízkonákladové. To znamená, že nemôžete očakávať veľmi pohodlnú cestu pokiaľ váš let nie je poloprázdny.

Buzz a Malta Air majú svoje najnovšie lietadlá vo svojich špecifických farbách, ktorými sú žltá v prípade Buzz a červená u Malta Air. Staršie lietadlá, ktoré boli prebrané z Ryanair si ale ponechali svoje pôvodné farby a interiéry. Pri mojich dvoch letoch s týmito spoločnosťami iba malý nápis pri dverách lietadla svedčil o fakte, že nesedím v lietadle Ryanair. Lauda Europe má všetky svoje lietadlá v červeno – bielych farbách.

Zhrnutie

Ak pri kúpe letenky zistíte, že váš let je prevádzkovaný niektorou z dcérskych spoločností Ryanair, vôbec si nemusíte všímať túto informáciu. V prípade môjho letu s Buzz bol jediný rozdiel oproti Ryanair farba uniforiem palubného personálu. U Malta Air to bol iba malý nápis pri dverách lietadla. Pri lete s Lauda Europe už bolo jasné, že sa jedná o inú leteckú spoločnosť, ale zážitok z letu bol klasický, to znamená nízkonákladový.


Rezervácia sedadla na zlomyseľnom Ryanair(e)

Recenzia Ryanair: Recenzia Ryanair. OK let s jedným problémom

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment