Home Letecké spoločnosti Latam premium economy. Pohodlie za rozumú cenu

Latam premium economy. Pohodlie za rozumú cenu

by Karol
3 komentáre

Latam Airlines je najväčšia juhomamerická letecká spoločnosť, ktorá vznikla spojením čílskych Lan a brazílskych Tam Airlines. Svoje základne majú vo väčšine krajín Južnej Ameriky. V dnešnom blogu sa bližšie pozriem na premium economy triedu Latam Airlines.

Táto vyššia ekonomická trieda predstavuje veľmi zaujímavú alternatívu oproti klasickej ekonomickej triede, kedže v mnohých prípadoch nie je rozdiel v cene veľmi výrazný. Komfort cestovania je ale v porovnaní s ekonomickou triedou oveľa vyšší.

Recenzia môjho letu Latam Airlines v biznis triede na Bieing 777: Recenzia: Latam biznis trieda Sao Paulo – Frankfurt

Latam Airlines premium economy

Latam označujú za premium economy produkt, ktorý európske aerolinky predávajú ako biznis triedu na krátkych a stredne dlhých letoch. Pravdaže nejaké rozdiely oproti európskej biznis triede by ste našli, základ je ale identický.

Latam premium economy nájdete na Airbusoch A319/ A320 a A321. Tieto lietadlá sú využívané výlučne na letoch v rámci Južnej Ameriky a Latam na týchto lietadlách neponúkajú biznis triedu. Rovnako ako v prípade európskej biznis triedy sú sedadlá identické ako v ekonomickej triede. Stredné sedadlo je ale vždy blokované. To znamená, že sedadlo vedľa vás ostane vždy voľné. Rozostupy medzi jednotlivými radmi sú väčšie ako v ekonomickej triede.

Na palube sú zadarmo podavané jedlá a nápoje. Počas mojej nedávnej cesty s Latam zo Sao Paula do Rio de Janeira som ale nemohol posúdiť kvalitu cateringu, kedže počas pandémie koronavírusu je v Brazílii zakázaná konzumácia jedál a nápojov na vnútroštátnych letoch.

Na medzinárodných letoch je pasažierom umožnený vstup do biznis salónikov. Na vnútroštátnych letoch tento benefit nie je zahrnutý v cene letenky. Pri cestách v premium economy by ste mali zadarmo až dva kusy check-in batožiny (každá do 23 kilogramov).

Latam premium economy

Porovnanie cien a míle

Na porovnanie cien vyberiem len niekoľko príkladov.
Za najlacnejšiu vnútroštátnu letenku zo Santiaga de Chile do Calamy by ste v ekonomickej triede momentálne zaplatili 25 eur a v premium economy by to bolo 61 eur. V prípade ekonomickej triedy by ste nemali v cene zahrnuté nič, ani jeden kus väčšej príručnej batožiny.

Za let zo Sao Paula do Rio de Janeira by ste v ekonomickej triede zaplatili s Latam 24 eur a za premium economy 38 eur. Na vnútroštátnych letoch v Brazílii budete mať podľa zákona vždy zadarmo jeden kus príručnej batožiny aj v ekonomickej triede.

Za letenku na 4 hodinovom lete zo Sao Paula do Santiaga de Chile by ste v ekonomickej triede zaplatili 105 eur a v premium economy 188 eur.

Míle za lety Latam môžete kreditovať napríklad do vernostných programov Iberie, British Airways, alebo Lufthansy. Za rezervačnú triedu premium economy W by ste v Miles and More dostali až 150% míľ.

Zhrnutie

Premium ekonomická trieda Latam ponúka podstatne viac komfortu oproti ekonomickej triede bez extrémneho navýšenia ceny letenky. Letenky v premium ekonomickej triede by mohli byť pre vás veľmi zaujímavé hlavne pri dlhších letoch v rámci juhoamerického kontinentu.

3 komentáre

Súvisiace články

3 komentáre

Biznis trieda: Lima z Madridu s Latam 830€ - Dvere sveta dokorán 2. februára 2022 - 12:23

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Južná a Sev. Amerika v biznis triede z Amsterdamu od 1110€ - Dvere sveta dokorán 23. februára 2022 - 18:41

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply
Recenzia Gol Airlines Sao Paulo - Rio de Janeiro - Dvere sveta dokorán 31. marca 2022 - 4:31

[…] Letecké spoločnosti […]

Reply

Leave a Comment