Home Letecké spoločnosti Moje najobľúbenejšie nízkonákladové aerolinky

Moje najobľúbenejšie nízkonákladové aerolinky

by Karol
0 comment

Viete si predstaviť nízkonákladovú leteckú spoločnosť, ktorá vám umožní vstup do biznis salóniku, za rezerváciu sedadla pri núdzovom východe od vás nebude pýtať ani cent a bezplatne vám spraví aj check-in batožiny? A k tomu ešte dostanete aj míle do vášho vernostného programu. Týmito aerolinkami sú Iberia Express, dcérska spoločnosť španielskej Iberie. Najlepšia nízkonákladová letecká spoločnosť na svete? Pre mňa určite áno. Ja by som ich uprednostnil pred väčšinou tradičných európskych leteckých spoločností. Smola je, že väčšina pasažierov nedostane zadarmo vyššie uvedené benefity.

Iberia Express – pre mňa najlepšia nízkonákladová letecká spoločnosť

Iberia Express má základňu na letisku v Madride a pre väčšinu ľudí sa nebude výrazne odlišovať od klasických nízkonákladoviek. Ich biznis model, servis na palube a sedadlá sa zásadne nelíšia od aeroliniek ako Ryanair a Wizzair. Tri špecifiká ale robia z Iberie Express netypické low-cost aerolinky.

  1. Lietadlá Iberia Express majú na palube klasickú európsku biznis triedu. Tá je identická s biznis produktom Iberie na ich Airbusoch A320/A321: Recenzia: Iberia biznis trieda na Airbus A320
  2. Na letoch Iberia Express si môžete zadarmo streamovať filmy a seriály. Nie je potrebné si dopredu sťahovať žiadnu aplikáciu. Stačí ak sa bezplatne pripojíte na ich wifi a následne otvoríte webovú stránku s Club Express filmotékou. Webová adresa je uvedená na každom sedadle.
  3. Iberia Express je pridruženou leteckou spoločnosťou Oneworld. Ak máte vyšší status v tejto aliancii, všetky benefity môžete využívať aj pri letoch s Iberiou Express. V prípade Oneworld Sapphire a Emerald budete môcť napríklad využiť biznis check-in prepážky, dostanete zadarmo check-in batožinu, bezplatný vstup do biznis salónikov, prednostný vstup na palubu lietadla a tiež bezplatný výber sedadla. Dostať všetky tieto benefity za 20 eurovú letenku je naozaj vynikajúce.
Video ponuka Club Express

Predpokladám, že na veľmi podobnom princípe bude fungovať aj nová nízkonákladovka BA Euroflyer patriaca pod British Airways. British Airways je tiež súčasťou aliancie Oneworld a ich majiteľ International Airlines Group (IAG) vlastní tiež Iberiu. BA Euroflyer, nové low-cost aerolinky British Airways

Iberia Express zhrnutie

Iberia Express je klasická nízkonákladová letecká spoločnosť, ktorú by som za normálnych okolností nepreferoval pred inými aerolinkami. Ak ste ale držiteľom vyššieho statusu v aliancii Oneworld, Iberia Express bude pre vás veľmi výhodnou alternatívou pri letoch do, alebo z Madridu. Ich lietadlá ale neuvidíte na letiskách Viedeň, Praha, alebo Budapešť kam lieta Iberia. Sieť destinácií Iberia Express zahŕňa hlavne španielske mestá a niektoré západoeurópske a juhoeurópskej krajiny.

Viac o dôvodoch prečo by som Iberiu Express uprednostnil aj pred väčšinou tradičných európskych aeroliniek: Star Alliance Gold vs Oneworld Sapphire. Ktorý status je lepší?

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment