Home Recenzie aerolínií Recenzia Latam lounge São Paulo

Recenzia Latam lounge São Paulo

by Karol
0 comment

Najväčšia juhoamerická letecká spoločnosť Latam Airlines vznikla spojením čílskych Lan Airlines a brazílskych TAM. Aj z tohto dôvodu sa dva hlavné biznis salóniky Latam nachádzajú práve na ich základniach v Sao Paule a Santiagu. V oboch prípadoch sa jedná o salóniky nachádzajúce sa pri medzinárodných odletových bránach. V dnešnom blogu sa budem venovať hlavne Latam lounge v Sao Paule. Salónik na letisku v Santiagu bol veľmi pekný, ale Latam sa v marci 2022 sťahuje do úplne nového medzinárodného terminálu s novým loungom. Stravu v pôvodnom salóniku tiež nemožem ohodnotiť, keďže počas mojej návštevy počas pandémie koronavírusu bol výber extrémne obmedzený.

Recenzia: Latam biznis trieda Sao Paulo – Frankfurt

Latam lounge Sao Paulo

Vstup do biznis salónikov

Vstup do salónikov je umožnený všetkým cestujúcim Latam v biznis triede a premium economy na medzinárodných letoch. Vyššie statusy od Latam a Delta Airlines (Gold, Platinum a Diamond) vás tiež dostanú do týchto salónikov aj pri cestách v ekonomickej triede. Ak nemáte vyšší status, platený vstup je možný aj pri letoch v ekonomickej triede s Latam a Delta Airlines.

Latam lounge v Sao Paule

Biznis salónik Latam Airlines v Sao Paule patrí medzi jeden z tých lepších salónikov prevádzkovaných leteckými spoločnosťami. Lounge je rozdelený na niekoľko častí s množstvom sedačiek. Jeho ústrednú časť tvorí samoobslužný bufet s jedálenskými stolmi. Pri mojom nedávnom lete z Rio de Janeira do Frankfurtu som mal prestup v Sao Paule osem hodín a počas skoro celej tejto doby bol salónik poloprázdny. K väčšiemu zaplneniu došlo až neskoro večer, pred odletom nočných spojov do Európy. Pozitívom salónika je aj väčšie množstvo veľkých a čistých spŕch.

Latam lounge som navštívil v minulosti už niekoľkokrát a na moje prekvapenie bol výber jedál veľmi dobrý aj počas pandémie. V ponuke bolo vždy niekoľko chutných teplých jedál, šalátov, obložených žemlí, ovocia a dezertov. Z alkoholických nápojov sa dôraz kladie na juhomaerické vína. Pravdaže dostupné sú aj všetky klasické nealkoholické nápoje a veľmi dobrý čestvý pomarančový džús. V mimopandemickom období je otvorený aj menší bar.

Jediným menším negatívom tohto salónika je poloha vo vnútri letiska. Z okien budete vidieť iba do odletovej haly a nie priamo von na vzletovú dráhu.

Ak by ste mali aj dlhší prestup na letisku v Sao Paule, Latam lounge by bol príjemným miestom s dobrou stravou na strávenie tohto času.

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment