Home Vernostné programy Air Canada Aeroplan. Zaujímavý vernostný program Star Alliance

Air Canada Aeroplan. Zaujímavý vernostný program Star Alliance

by Karol
1 comment

Aeroplan patriaci pod Air Canada by mohol byť zaujímavý vernostný program aj pre tých z vás, ktorí sa nikdy nechystáte vstúpiť na palubu tejto najväčšej kanadskej leteckej spoločnosti. Pravdaže sa nejedná o ideálny program pre každého. V dnešnom blogu vyzdvihnem jeho plusy a mínusy.

Air Canada Aeroplan partnerské letecké spoločnosti

Air Canada patrí do Star Alliance a na rozdiel od mnohých iných aeroliniek z tohto zoskupenia ich vernostný program spolupracuje aj s mnohými leteckými spoločnosťami nepatriacimi do žiadnej z troch veľkých aliancií. Pri letoch s týmito nezaradenými aerolinkami budete mať preto často problém kam pridať míle. Ak by ste boli členom Aeroplan, tento problém by ste v mnohých prípadoch nemuseli riešiť.

Okrem všetkých leteckých spoločností Star Alliance Aeroplan spolupracuje aj s týmito partnerskými spoločnosťami:

  • Oman Air
  • Air Mauritius
  • Aer Lingus
  • Air Creebec
  • Air Serbia
  • Azul Airlines
  • Calm Air
  • Canadian North
  • Cathay Pacific
  • Etihad Airways
  • Eurowings a Eurowings Discover
  • GOL
  • Gulf Air
  • Middle Eastern Airlines
  • Olympic Air
  • SriLankan Airlines
  • Virgin Australia
  • Vistara

Pri niektorých leteckých spoločnostiach možete iba použiť míle Air Canada na výber letenky a nie pripísať míle za ich lety do Aeroplan. Podrobnejšie podmienky nájedte priamo na webovej stránke Air Canada.

Nízke poplatky pri výbere leteniek za míle

Niektoré letecké spoločnosti si účtujú veľmi vysoké poplatky za vystavenie leteniek za míle, takzvané carrier-imposed surcharges. Tieto poplatky sú vysoké hlavne na letoch Lufthansy, Swiss a Austrian Airlines. Väčšina vernostných programov Star Alliance na vás prenesie tieto poplatky pri výbere leteniek za míle. Aeroplan vám rovnako ako vernostné programy United Airlines a Avianca ale tieto poplatky nezaúčtuje. Zaplatiť budete musieť iba základné letiskové poplatky.

Ako príklad uvediem letenku za míle v biznis triede z Viedne do Los Angeles s Lufthansou. Za túto letenku by ste vo väčšine vernostných programov na poplatkoch zaplatili 613 eur. Z tejto sumy tvoria carrier-impossed surcharges 452 eur, ktoré by ste ale v prípade Aeroplan neplatili. Zaplatiť by ste museli iba ostatné základné poplatky. Aeroplan si ale účtuje poplatok 39 CAD (cca 28 eur) za vystavenie letenky s partnerskou leteckou spoločnosťou.

Stopover za príplatok 5000 míľ

Aeroplan vám umožní si spraviť stopover za príplatok 5000 míľ. Jedná sa o skvelú funkciu, ktorú ponúka len veľmi málo vernostných programov. Za 5000 míľ navyše by ste sa napríklad mohli zastaviť v Ázii pri ceste do Austrálie, alebo na Nový Zéland.

Air Canada Aeroplan expirácia míľ

Možnosť predľžiť si platnosť míľ ponúka už veľa leteckých spoločností. V Aeroplan míle expirujú po 18 mesiacoch. Ak ste ale mali počas tohto obdobia na účte akýkoľvek pohyb, platnosť míľ sa vám predľži o ďalších 18 mesiacov. Môže sa jednať o kreditovanie míľ, výber letenky za míle, transfer míľ atď.

Rezervačná trieda P od Lufthansy

Za rezervačnú triedu P (biznis trieda) od Lufthansy nedostanete žiadne míle do mnohých vernostných programov Star Alliance. Aeroplan vám dá za túto rezervačnú triedu 100% míľ na ďiaľkových letoch a 50% na európskych letoch.

Koľko míľ budete potrebovať na výber leteniek

V tomto ohľade nemusí byť Aeroplan najvýhodnejší program. Vo všeobecnosti budete musieť dať za letenku o 10 až 15% míľ viac ako v Miles and More. Aj keď budete musieť minúť viac míľ, ušetriť môžete na carrier-imposed surcharges. V prípade výberu leteniek na aerolinkách s nízkymi poplatkami by mohol byť Aeroplan menej výhodný.

Air Canada Aeroplan Star Alliance Gold

Ak je vaším cieľom dosahnutie vyššieho statusu v Star Alliance, Aeroplan nebude pre vás zaujimavý. Na vyšší status budete musieť nielenže nazbierať určitý počet míľ, ale budete musieť tiež minúť väčšiu sumu peňazí za letenky Air Canada.

Ak je vašim cieľom Star Alliance Gold, odporučil by som vám radšej vernostné programy Aegean Airlines, alebo Turkish Airlines.

Miles+Bonus, najlepší program Star Alliance?

Ako najrýchlejšie získať status Star Alliance Gold

Air Canada Aeroplan zhrnutie

Aeroplan môže byť zaujímavý vernostný program na zbieranie míľ za lety s mnohými ”nezaradenými” leteckými spoločnosťami. Nižšie poplatky za vystavenie leteniek za míle vám v mnohých prípadoch môžu ešetriť aj niekoľlko stoviek eur. Nemali by ste zabudnúť aj na možnosť získania 100% míľ za rezervačnú triedu P od Lufthansy. Aeroplan pre vás pravdepodobne nebude zaujimavý ak sa snažíte dosiahnuť status Star Alliance Gold. Pred výberom tohto vernostného programu si prejdite tabuľky zobrazujúce počet míľ potrebných na výber letenky a uistite sa, že sú pre vás výhodné.

1 comment

Súvisiace články

1 comment

Kilimanjaro a Nairobi z Viedne v biznis triede 1325€ - Dvere sveta dokorán 7. marca 2022 - 20:10

[…] Vernostné programy […]

Reply

Leave a Comment