Home Letecké spoločnosti Turkish Airlines: hotel a výlety zadarmo pri prestupe v Istanbule

Turkish Airlines: hotel a výlety zadarmo pri prestupe v Istanbule

by Karol
0 comment

Pri dlhších medzinárodných prestupoch na letisku v Istanbule ponúkajú Turkish Airlines svojim pasažierom zadarmo hotel, alebo výlet do centra mesta. Pri odletoch z niektorých krajín si budete môcť dokonca spraviť stopover, pri ktorom vám v niektorých prípadoch dajú Turkish Airlines zadarmo ubytovanie v 5* hoteli až na dve noci.

Výlety zadarmo v Istanbule

Ponuku výletu zadarmo do historického centra mesta môžete využiť ak je čas vášho prestupu v Istanbule 6 až 24 hodín. Na výber budete mať niekoľko časových blokov od 8:30 do 21:30. Výlety sú úplne zadarmo a zahŕňajú dokonca aj raňajky, alebo obed. Na výlet sa môžete prihlásiť po prílete pri “Hotel desk” v medzinárodnej príletovej hale. Viac informácií nájdete na web stránke Turkish Airlines.

Pred pandémiou ste mohli využiť ponuku exkurzií zadarmo aj na mnohých ázijských letiskách. Predpokladám, že tieto aktivity budú do budúcna opäť dostupné. Letiská poskytujúce výlety zadarmo pri prestupoch.

Turkish Airlines hotel zadarmo

Turkish Airlines tiež v niektorých prípadoch poskytujú ubytovanie zadarmo pri dlhších prestupoch v Istanbule. Na využitie tejto ponuky budete musieť spĺňať podmienku minimálneho tranzitného času. Jedná sa o čas medzi vaším príletom a časom odletu najbližšieho spojenia do vašej destinácie (najrýchlejší možný prestup). V prípade cesty v biznis triede je minimálny tranzitný čas 9 hodín a v ekonomickej triede je to 12 hodín. Hotel si môžete vyžiadať opäť pri prílete do Istanbulu pri ”Hotel desk”.

Ponuku ubytovania zadarmo a výletu zadarmo nebudete môcť kombinovať. Vybrať si budete môcť iba jednu z týchto možností. Pri výletoch zadarmo ale nebudete musieť spĺňať podmienku minimálneho tranzitného času.

Stopover s ubytovaním zadarmo

Oveľa zaujímavejšia je ponuka ubytovania zadarmo pri stopover v Istanbule. Pod stopover sa rozumie dlhšie dobrovoľné zastavenie na prestupovom letisku. Stopover si budete môcť zadarmo naplánovať využitím funcie multi-city pri kúpe letenky na webovej stránke Turkish Airlines.

Ak cestujete v biznis triede, môžete požiadať o ubytovanie zadarmo v 5* hoteli až na dve noci. Pri cestách v ekonomickej triedy by ste dostali 4* hotel na jednu noc. V tomto prípade musí byť čas medzi dvoma medzinárodnými letmi minimálne 20 hodín a musí sa jednať o spiatočnú letenku. Hotel si budete musieť rezervovať emailom minimálne 72 hodín pred odletom.

Táto ponuka má ale jeden háčik. Využiť ju budete môcť len pri odletoch z niektorých krajín. Ani jedna so Slovenskom susediacich krajín sa ale nenachádza na tomto zozname.

Celý zoznam krajín s odletom a príletom do ktorých budete môcť využiť túto ponuku a emailové kontakty na rezerváciu:


https://www.turkishairlines.com/pt-br/flights/stopover/

0 comment

Súvisiace články

Leave a Comment