Home Recenzie aerolínií Recenzia: KLM Crown lounge v Amsterdame

Recenzia: KLM Crown lounge v Amsterdame

by Karol
2 komentáre

KLM majú na svojej domovskej základni v Amsterdame dva biznis salóniky. KLM Crown lounge v schengenskej časti letiska nijako špeciálne nevyniká oproti svojej konkurencii. Crown lounge v mimo schengenskej zóne je ale jedným z najkrajších salónikov v Európe.

Recenzia: KLM biznis trieda Boeing 787 Rio – Amsterdam

Recenzia: KLM biznis trieda na Embraer 190

Vstup do biznis salónikov KLM

Vstup zadarmo majú:

  • cestujúci v biznis triede na všetkých letoch SkyTeam (KLM sú tiež členom tejto aliancie leteckých prepravcov)
  • držitelia statusu Flying Blue Platinum a Gold a SkyTeam Elite Plus cestujúci aj v ekonomickej triede

Vstup si budete môcť aj zakúpiť za poplatok 50 eur v schengenskej časti letiska a 65 eur v mimo schengenskej zóne. Ak by ste si zakúpili vstup online, dostanete zľavu 10 eur.

Členovia Flying Blue Explorer dostanú zľavu zo vstupného 10% a držitelia statusu Silver 25%.

KLM lounge mimo schengenská zóna

KLM Crown Lounge mimo schengenská zóna

Salónik je otvorený denne od 6:00 do 22:00. Tento lounge môžete využiť aj ked’ prilietate z mimo Schengenského priestoru a váš odlet je zo schengenskej zóny. Bude to oveľa lepšia voľba ako tmavý, preplnený salónik v schengenskej zóne. Ja som tu po prílete z Rio de Janeira nemal problém stráviť šesť hodín až do odletu môjho letu do Bilbaa. Celkovo je trasfer na letisku v Amsterdame rýchly a k mojej odletovej bráne letu do Španielska som sa dostal za menej ako 20 minút aj s kratším zdržaním pri pasovej kontrole.

Salónik s 1200 miestami na sedenie sa nachádza na dvoch poschodiach a má celkovú, rozlohu 6800 metrov štvorcových. Z veľkých presklených okien je výhľad priamo na letiskovú dráhu.

Tichá zóna

Pri vstupe si určite všimnete veľkú presklenú stenu so stovkami malých modrých Delf domčekov. Tieto domčeky plnené holandským ginom dostavajú všetci pasažieri cestujúci v biznis triedde na diaľkových letoch KLM.

Lounge je rozdelený na niekoľko častí, ktoré sú až na výnimku tichej miestnosti plynulo prepojené. Na prvom poschodí sa nachádza jedálenská časť so samoobslužným bufetom. Výber jedál je fajn, ale nie je ničím výnimočný. V ponuke nájdete šaláty, polievky a veľmi základné teplé jedlá. Hneď vedľa bufetu sa nachádza menší bar. Oveľa väčší bar s niektorými spoplatnenými akoholickými nápojmi sa nachádza na druhom poschodí. Tento bar je ale otvorený len od 7:00 do 13:00. Na druhom poschodí nájdete tiež reštauráciu, ktorá je ale dlhodobo zatvorená.

Na prvom poschodí sa nachádzajú ešte sprchy, tichá miestnosť a množstvo miest na sedenie. Celkovo je celý lounge dizajnovo veľmi pekne zariadný.

Spacie kabínky sú dostupné len za poplatok. Za 3 hodiny by ste zaplatili 49,5 eur a za 5 hodín 75 eur.

KLM Crown lounge v schengenskej zóne

Ak by ste mali možnosť, určite by ste sa mali váš čas na amsterdamskom letisku stráviť v Crown lounge v mimo schnengenskej zóne. Salónik v schengenskej časti letiska je oveľa menší a bez priameho denného svetla. Počas mojej návštevy bol aj pomerne preplnený. Dizajnovo nie je tiež tak atraktívny.

KLM na svojej webovej stránke uvádzajú dve veľmi odlišné otváracie doby. Ak by bol ale salónik zatvorený, podľa informácií KLM budete môcť v takomto prípade navštíviť lounge v mimo schengenskej zóne.

Výber jedál je v oboch salónikoch takmer identický. V schengenskom lounge som nevidel jedine vegetariánske lasangne.

KLM lounge schengenská zóna

Zhrnutie

Crown lounge v mimo schengenskej časti letiska je veľmi príjemné miesto na strávenie aj dlhšieho prestupu. Salónik v schengenskej zóne s výhľadom do vnútornej časti terminálu nepôsobí už tak pozitívne. Jedná sa ale aj tak o veľmi štandardný európsky lounge s priemernou stravou.

Recenzia: Air France lounge na letisku v Paríži

2 komentáre

Súvisiace články

2 komentáre

Recenzia: KLM biznis trieda na Embraer E190 - Dvere sveta dokorán 10. apríla 2022 - 10:14

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply
Recenzia: KLM biznis trieda Boeing 787 Rio - Amsterdam - Dvere sveta dokorán 18. apríla 2022 - 22:13

[…] Recenzie aerolínií […]

Reply

Leave a Comment